SG.hu

Dolby Digitalra vált az HBO

A mozicsatorna újabb lépést tesz a digitális jövő felé, műsorai nagy részét dolby digital minőségben sugározza. A hazai előfizetők a filmeket az elérhető legjobb hangminőségben élvezhetik.

"Az HBO-n mostantól a legtöbb péntek és vasárnap esti premiert 5.1-es hangminőségben sugározzuk. Azok az előfizetők, akik digitális szolgáltatók segítségével láthatják az HBO-t, és Dolby Surround rendszerrel rendelkeznek, az otthon kényelmében, csúcsminőségben élvezhetik a legjobb hollywoodi hanghatásokat" - nyilatkozta Linda Jensen, az HBO Közép-Európa vezérigazgatója.

A szolgáltatás először Magyarországon került bevezetésre, és már elérhető azon előfizetők számára, akik a T-Kábeltől vagy az Antenna Digitáltól rendelték meg az HBO-t. A UPC Direct-nél jelenleg fejleszés alatt áll a rendszer, de hamarosan az ő előfizetőik is Dolby Digitalban élvezhetik a csatorna műsorát.

Az HBO következő lépése a digitális világban a DVB (Digitális Video Sugárzás) feliratozás bevezetése. Azok az előfizetők, akik a digitális szolgáltatást rendelték meg, már most választhatnak az eredeti angol nyelvű változat és a magyar szinkron között. "2007 januárjától olyan rendszert szeretnénk kifejleszteni, amely segítségével nézőink nem csak a műsor hangját tudják kiválasztani, hanem tetszőlegesen a feliratot is" - mondta Végh Ödön, az HBO produkciós igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TH448 #21
    Kis helyesbítés és kiegészítés: a pro logicnál volt, hogy hogy volt egy hátsó csatorna, abból lett a két hátsós megoldás.
    A dolby digital meg a DTS pedig alapból 2 és 5.1 között van a csatornák száma, ebből lett utána mátrixolt DD EX, a DTS-nél meg az ES, de DTS ES-en belül van diszkrét, aminél ugye tényleg 6.1, azaz 7 diszkrét csatorna van, a másik kettőnél csak a két hátsóból keveri ki a back surroundot. A 8 csatorna (7.1) az csak üzleti fogás, ott a proci generálja a hangteret.
    És most jönnek a next gen lejátszók szabványai, ugye a loseless compression megjelenik, és az új Dolby akár 14 csatornára is fel van készítve...
  • DARYL #20
    Az évek során ezek léteztek, mint többcsatornás hangok

    Sztereo (2 hangcsatorna), ez ma Dolby Digitalban és DTSben 2.0
    Kvadrofon (4 hangcsatorna) és Bifonik, hamar megbukkott mindkettö.
    Dolby Surround (2 hangcsatornára kevert hang, amit egy processzor 3 vagy 4 csatornára bont szét, 2 első és 1 vagy 2 hátso.)
    DTS és Dolby Digital (ezek több különálló hangcsatornát tartamlaznak, 2 től 8 ig.
    Dolby Pro Logic, a Dolby Surround feljavitott utódja.
  • DARYL #19
    Az HBO egy nagy rakás kaka, ami a filmeket illeti (túl későre mutatnak be filmeket). Sokkal inkább megéri DVD-n nézni filmeket és nincs idegeskedés a korhatáros karika stb. miatt. Meg az HBO bármennyire digitálisan ad is, a film menüjébe ugy sem tudsz belépni.
  • vax #18
    Úgy viszont nagyon jó, meg a kép is egy kalsszissal.
  • vax #17
    Ez csak akkor müszik ha Set top box-on fogod.
  • Gladiator #16
    ideje volt már. vmi nevetségesen szar minőségű a hang. élvezhetetlenek a filmek.
  • Anteris #15
    és az ip-det találjuk ki ször? (aláírásod)
  • Anteris #14
    és az ip-det találjuk ki ször? (aláírásod)
  • Doomista #13
    nekem dekóderrel van bent szal nekem nem drága
  • Inquisitor #12
    Csak azért pofáztam bele, mert olyan szinten keveri a "köznép" (én is!) a Dolby Digital, Dolby Surround, Dolby Pro logic (1-2) dolgokat sok mással, hogy csak na. Márpedig ha jól tudom mind minőségben, mind térhatásban még egy DD 3.0 is jobb egy akárhánycsatornás Pro Logicnál, a Surround meg mégrégebbi?