Napi Online

Orbán Viktor felzárkózott a Barátok közthöz

Az országos, földi sugárzású tévék múlt heti nézettségi adatai szerint a kereskedelmileg fontos korosztályban népszerűbbek lettek ugyan a hírműsorok, ám a Barátok közt így is toronymagasan vezette a toplistát.

A múlt heti nézettségi adatok is az RTL Klubos sorozatok egyértelmű fölényét mutatták a kereskedelmileg fontos 18-49 éves korosztályban, miközben a korábbiaknál több érdeklődőt vonzott a csatorna közéleti magazinja, a Fókusz is. A legnézettebb 20 műsorba öt TV2-produkció került be, MTV-s egy sem. A top 10 egy kivétellel csak az RTL-ről szól, ráadásul ebből öt helyet a Barátok közt című magyar szappanopera vitt el.

Bekerült még a tízes listába a hétfő és a szerda esti Fókusz, valamint a TV2 vasárnap esti Naplója, amelyben Sváby András vendége Orbán Viktor, a Fidesz elnöke volt. Erre a 18-49 éves korosztályban 689 ezren voltak kíváncsiak, míg az RTL-en párhuzamosan futó Cobra 11 német akciósorozat epizódját 677 ezren látták.

A teljes, pontosabban a négy évesnél idősebb népesség körében nagyobbat szakított a vasárnapi Napló, a maga 1,8 millió nézőjével a bronzérmes helyre került, két Barátok közt-epizód mögé. (A szakmai kritikákkal is illetett Orbán-interjú után a toplistán két Barátok közt-rész, majd két Fókusz-adás következik.) A köztévé legnézettebb műsora a Kedd21 című produkció volt, ami a 29. helyre futott be az MTV székházát ért támadás utáni napon. Kedden még két m1-műsor, az Este és annak a későbbi különkiadása is befért a teljes népesség top 50-es nézettségi listájába.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Morden23 #24
    Azért, mert a 18-49 éves korosztály rendelkezik a legtágabb vásárlói igénnyel, innen kerül ki a legtöbb impulzusvásárló, valamint nem utolsó sorban, a legtöbbször már önálló fizetéssel rendelkeznek.

    Ez a korosztály a legpotensebb vásárlás szempontjából, ennyiről van szó. A nagyikat-papikat lehet, hogy könnyebb hülyére venni (ez sem feltétlenül igaz), csak éppen sokkal kevesebb dologra van szüksége (azaz gondolja, hogy van szüksége).
  • Gerygrey #23
    Az mondjuk hozzátartozik az igazsághoz hogy BK függő voltam 5-6 évvel ezelőttig, de már tiszta vagyok (sokkal szarabb az anyag mint akkor, vagy csak felnőttem, passz)
  • Gerygrey #22
    Én meg azt nem értem, hogy kereskedelmileg miért a 18-49 éves korosztály a legfontosabb, szerintem inkább e felett levőket lehet az idióta reklámokkal behülyíteni... Amúgy én sem nézek tévét, épp a ki***ott sok reklám, az igénytelen fos műsorok meg a filmek elfuserált időpontja miatt. DVD, divx... Ismeretterjesztésre meg itt a net.
  • Lost Lont #21
    Azt hittem már kipusztult az értelem ebből a világból de úgy látom itt szerencsére több van belőle mint a legtöbb helyen manapság.
    Csinálj filmet a valóságból (hülyeség), túlozd el (ez is) és add el mindezt igénytelen filmként (...) <- BK
    (megjegyzem én se nézek TV-t mert agyelszívás, max discovery meg ilyeneket)
  • Morden23 #20
    brueni:

    Semmi személyeskedés, de hadd kérdezzek valamit.

    Azért jön össze a család, hogy együtt BK-t nézzenek, vagy azért néznek BK-t, hogy együtt legyenek?

    Két probléma van a szituval.

    1. Gáz, ha egy tévéműsor hozza össze a családot (most tökmindegy, hogy BK, megasztár/tánc, akármi).
    2. A gázhoz még egy adag gáz, hogy a családot ráadásul egy igénytelen műsor hozza össze. Márpedig az "igénytelen" ezen értelmezése csöppet sem szubjektív.

  • abnagy #19
    Szerintem eleg szegeny (mindket ertelemben) az a csalad akinek ez a fo esti programja. A TV idiotak egy szep peldanya vagy (a szemelyeskedest nem en kezdtem).
    Amugy en mar reg kulfoldre "menekultem" a gorenykormany miatt. Ezzel reszemrol be is fejeztem a vitat. Szamomra a tv valahol a BBC-nel kezdodik.
  • lazly #18
    Attol meg, hogy egy igenytelen, tortenet nelkuli, stb stb (mar lentebb leirtak) vackot nezel, attol meg erre nem kell buszkenek lenni!!! Fogd fel ugy, mint egyfajta fogyatekossagot. Na ugye!

    A egyeb sorozatokrol meg annyit: Vannak, akik nem neznek televiziot. Probalj ki egy hetet igy, nagyon jo! En 3 eve csinalom.
    (Gyk: Ez nem azt jelenti, hogyha meglatok egy TVt bekapcsolva, akkor kirohanok a vilagbol. Hanem hogy nem nezem tudatossan, nem ulok le ele.)

    Udv!
  • Sanyix #17
    Hát pedig igaza van, a legtöbb azt se tudja mire szavaz, és minden ígéretnek bedől...
  • brueni #16
    engem az bánt, hogy neked van. téged kellene megtámogatni pl. egy raklap téglával 5 méter magasból.
  • brueni #15
    az egy dolog, hogy ez egy szabad ország, de attól nem kell mindenkit hülye köcsögnek tartani, mert szereti a bk-t.
    valaki meg másra gerjed. sokan pl a cobra11-re. én mar a nemeteknél meguntam a sorozatot.
    így van esténként egy fix programunk, amikor leül a család, és együtt vagyunk.

    amúgy az mtv is jobban állna, ha a saját leomlását élőben tudósítja. ők is a hírtv-ből értesülnek. ha-ha-ha