Ötvös Tibor

Kinevették A Da Vinci-kódot

Ahogy várható volt, botrányos módon mutatkozott be a közönségnek A Da Vinci-kód. A rossz hír azonban az, hogy a sajtó képviselői nemcsak kifütyülték, de ki is nevették a filmet a Cannes-i Filmfesztiválon.

Rossz előjelek A Da Vinci-kód házatáján. A hazánkban csütörtöktől látható filmet a mai napon mutatták be a sajtó képviselőinek, az eredmény azonban tragikus. Történt ugyanis, hogy a Cannes-i Filmfesztivál elővetítésén a kiválasztott "szerencsés" kritikusok a Dan Brown botránykönyvéből készült film egyes részein hangosan kacagtak, míg másokat élesen kifütyültek. "A premier előtti vetítésen kétezer újságíró vett részt" - áll az MTI jelentésében. "A film rejtélyesnek akar tűnni, de egy nagy semmi az egész."


Peter Brunette, az egyik neves amerikai napilap vezető kritikusa ennél jóval élesebben bírálta a filmet. "Ez a film van olyan rossz, mint a könyv, amiből készült. A színészek túljátszák szerepüket és a zene is idegesítően sok."

Sokan megjegyezték, hogy túl hosszú a film, hiszen közel 2 és fél órán át kellett elviselniük a fent említett dolgokat. Ráadásul átírták a könyv végét is és ezzel teljesen összezavarták a filmet. Az új befejezés állítólag úgy lett megoldva, hogy az se a katolikus egyház se az Egyesült Államok érdekeit ne sértse meg.

Kritikánk a filmről

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hypno #33
    A katolikus egyház szentté avathatná Dan Brown ezért a regényért.

    Ekkora ingyenreklámot nem kaptak időtlen idők óta.
  • Dakkon #32
    A könyv azért egy jó thiller volt..ha más nem is, de érdekes....
  • Dakkon #31
    Sztem meg az a furcs h "átírták" a végét? minek? azt állítjaaz író h a könyv igaz...ha átírták, akkor az azt jelenti, h 2 igazság van?!?! Akor itt már most vmi bűzlik......
    (bár még nem láttam a végét a fimnek, de olvastam a könyvet..majd meglátjuk.....hehe, azért érdekessssss ez a kettőősség!)
  • Fikusz Kukisz #30
    Simán, lefizethetik a korlátolt kririkusokat!


    "Ráadásul átírták a könyv végét is és ezzel teljesen összezavarták a filmet. Az új befejezés állítólag úgy lett megoldva, hogy az se a katolikus egyház se az Egyesült Államok érdekeit ne sértse meg."

    Beszarok!

    Persze a világ mindig így működött.
    A hatalmasok meg a vallási vezetők mondták meg mindig is, hogy mi a frankó.

    De azért egy ismert könyv alapján készült film végét átírni rohadt hatalmi érdekek miattm gyalázat, hányinger!

    OLVASNI KELL!
  • zerke #29
    A legutolsó film, amire emlékszem, hogy kiröhögtek és kifütyültek a Crossroads volt Britney Spears-szel...

    Egyébként a könyv szerzője nagyon genya volt az egyházzal szemben: nyilván, ahol fikció van, ott fikció van, de pl. az elején igazságként kijelenti, hogy az Opus Dei központját ennyi meg ennyi pénzért építette, és itt meg itt található (pontos címmegjelöléssel). Ezt nem vitatom. De attól, hogy valami létezik, és van egy székháza, ami egy világméretű szervezet esetében tényleg lehet, hogy nem kicsi, így nem olcsó, attól még ez a szervezet nem lesz "gonosz". Az Opus Dei-nek vannak magas beosztású, gazdag tagjai is (http://www.opusdei.hu/).

    Ez az "elmondom az igazság felét" szerintem kimeríti a féligazság fogalmát, ami egyszerűen szemenszedett hazugság.

    Lám-lám, ilyen köcsögök ezek a szabadkőművesek, rossz színben tüntetik fel az Opus Dei-t. :)
  • Morden23 #28
    Azóta nem érdekel a legtöbb kritikus hozzáállása, amióta anno néhány elmagyarázta, hogy a Blade miért jobb film, mint az Interjú a vámpírral... :(
  • Hoz_Hun #27
    Nekem nagyon sokszor nem egyezik a véleményem a kritikusokéval, így nem nagyon adok a véleményükre.

    Hmmm... lehet velem van a baj, régen az iskolában sem láttam bele azokat a dolgokat a verselemzésekbe, amit a tanár igen. Úgy látszik én a bovli dolgokat szeretem....
  • Hoz_Hun #26
    Én is láttam azt az adást a Discoveryn, de nekem nem tünt fel, hogy ízekre szedték volna. Mint ahogy nem is lehet, hisz egy csomó dolog csak spekuláció, tárgyilag vagy dokumentummal alátámasztani vagy cáfolni nem lehet. Így a "szétcincálás" abból állt hogy profeszorokat vagy profeszor jelölteket megkéreztek a véleményükről. Ráadásul valaki így gondolta valaki úgy. Egy jópár tudor egyházi személy volt, akik szerintem nem tudnak (vagy nem is tehetik meg) hogy szubjektíven nyilatkozzanak.
  • greg971 #25
    NO COMMENT
  • archelf #24
    Talán azért érdekli őket az USA érdekei, mert ott és a potenciális nézők 2/3-a és az 'ott élők' közismerten lokálpatrióták :)

    AE