SG.hu

Befejeződött a Szabadság, Szerelem forgatása

Május 11-én befejeződött az Andy Vajna producer és Goda Krisztina rendező irányításával készülő Szabadság, szerelem 9 hetes forgatása. A stáb március 5-én látott munkához, és a forgatás 50 napja alatt 23 budapesti helyszínen dolgozott.

1956 október-novemberének eseményeit egyebek között a Bem téren, a Magyar Rádió épülete előtt, a Kossuth téren és a Műegyetemen elevenítették fel. Az utcai jelenetek során teherautós üldözést, tank-ostromot és robbanásokat rögzítettek: a hazai filmiparban ritka technikai követelményeket és megoldásokat kívánó forgatás stábja 120 főt számlált, a végefőcímen összesen 48 színész neve szerepel, és volt olyan nap, amikor majdnem 700 statiszta vett részt a jelenetekben.



A munka egyik - itthon szokatlan - specialitását az adta, hogy párhuzamosan két csapat dolgozott. Míg a rendező a színészek közreműködésével készülő részek felvételeit vezette, Vic Armstrong, az Oscar-díjas kaszkadőrszakértő és akciójelenet-rendező a robbanások, utcai harcok megkoreografálásán valamint az ehhez szükséges technika irányításán dolgozott. Ő vezette többek között a 4 legnagyobb akciójelenet (a Magyar Rádió ostroma, a Kossuth téri sortűz reprodukálása) filmezését is.

A Fenyő Iván, Dobó Kata és Csányi Sándor főszereplésével készülő Szabadság, Szerelem története a valóságon alapul, ám a történelem a fantáziával keveredik benne: a forgatókönyv két szála fiktív figurák és epizódok segítségével bomlik ki. Az 1956-os forradalom eseményei így kapcsolódnak össze az olimpiára készülő vízilabda-válogatott tagjainak kalandjaival. A filmben fontos szerepet játszik Szávai Viktória, Huszár Zsolt, Czapkó Antal, Jordán Tamás és Haumann Péter, valamint az olimpia vízilabda csapat néhány tagja is.

A digitális utómunka és vágás már a forgatás első hetén megkezdődött: mostantól az utómunkával foglalkozó szakembereké a főszerep. A tervek szerint a Szabadság, szerelem díszbemutatójára a forradalom kitörésének ötvenedik évfordulóján, 1956. október 23-án kerül sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PityBull #6
    "Lehet hogy jó lesz bár azért nem fogadnék rá."

    Hát, igen... Elég sokszor bíztam én is abban, hogy az éppen aktuális "magyar szuperprodukció" végre igazán jó lesz, de aztán keményen csalódnom kellett (pl. Honfoglalás, Hídember).

    Ennek ellenére én még továbbra is bizakodom...
  • Beyond silence #5
    A bemutató tényleg 1956. október 23-án lesz? :D Kicsit elírták.
    Lehet hogy jó lesz bár azért nem fogadnék rá.
  • echo #4
    Csak azt remélem, nem lesz tele giccses amerikai fogásokkal...
  • vezeték #3
    a képen jobb oldalt milyne jó kocsi van már:D:DD
  • Picivizipaci #2
    Ha bele is bukik Vajna Dobó Katából akkor is előbb utóbb "világsztár" lesz és kész, tetszik, nem tetszik.
  • Dakkon #1
    Kezdd egyre érdekesebbé válni a film...csata ...harc...akció! Én aztem vmi uncsi kis sporttörténeti film lesz, aminek az volt a pechje, h pont 56-ban játszódik!
    érdekesss-érdekesss