SG.hu

Forgatják a Szabadság, Szerelem akciójeleneteit

Megérkezett Magyarországra, és megkezdte munkáját a Szabadság, Szerelem stábjának világhírű tagja, Vic Armstrong. A Guiness-rekordok könyve szerint a világ legtöbbet foglalkoztatott kaszkadőre, számtalan nagysikerű film akciójeleneteinek rendezője a Szabadság, szerelem second unit rendezője.

Ő irányítja a Kossuth téren, a gyártási terv szerint május első hetében rögzítendő tömegjeleneteket is. Ahogy a legutóbbi három Bond-fimben, a Világok harcában, az M:I3-ban, a Terminátor 2-ben vagy a Charlie angyalaiban, az ő feladata nem a színészek instruálása, hanem a robbanások, utcai harcok koreografálása, valamint az ehhez szükséges technika irányítása.Andy Vajna régi munkatársa maga ajánlotta fel, hogy részt venne a Szabadság, Szerelem elkészítésében. A férfi, aki Harrison Ford helyett végezte a kaszkadőrmutatványokat az Indiana Jones-sorozatban, és aki Steven Spielberggel együtt álmodta meg nemrég azt, ahogy a földönkívüliek lerombolják Amerikát, ezúttal Goda Kriszta munkatársaként az 1956-os pesti utcai harcok felidézéséhez nyújtja szaktudását és tapasztalatát. Első munkanapján máris két korabeli T-34-es tankot, számos működő és még több díszletfegyvert, Molotov-koktélt és nagyon sok statisztát rendelt egy józsefvárosi ház ellen.

A tankokat már egy nappal korábban, trailerrekkel szállították a helyszínre. Az épületet egyébként is tegnap bontanák, ám ezúttal kamerák kereszttüzében zajlott le a robbantás. Vic Armstrong öt kamera, köztük egy kézben tartott, steadycam munkáját hangolja össze: magyar filmben talán még sosem alkalmaztak ilyen bonyolult felvételi módszert, és ekkora technikát.

A másfél napot igénybevevő forgatás eredménye mindössze egy-két percig lesz látható a kész filmben – de az remélhetőleg olyan hatásos lesz, hogy a néző úgy érezheti, saját maga is az utcai harcok közepébe keveredett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bohun #3
    A Pongrácz Gergely múzeumában is egy T-52es van kiállítva, kicsit veszélyesebbnek tűnnek mint ezek, nem értem miért ilyenekkel szórakoznak a "zsenik" ha már hatást akarnak elérni.
  • SonicBoom #2
    Featuring: Gyula Horn as himself
  • akyyy #1
    több ilyet! még ilyet!! ufokat pest utcáira:D:D