Napi Online

Újabb átjátszási szerződés az Astra és a UPC Direct között

A SES Astra - a párizsi és luxemburgi tőzsdén jegyzett SES Global (SESG)-csoport tagja - bejelentette, hogy további kapacitásmegállapodást írt alá Közép- és Kelet-Európa kulcsfontosságú egyéni műholdas (Direct-to-Home, DTH) szolgáltatójával.

A megállapodás szerint a UPC Direct használja a keleti 19,2 fokos Föld körüli pályán keringő Astra műhold immár ötödik digitális transzponderét. A UPC Direct újonnan szerzett kapacitását a közép- és kelet-európai régió műholdvevővel rendelkező háztartásainak jobb programellátására kívánja használni. Az elmúlt évben a SES Astra jelentősen növelte műholdjai elérhetőségét a közép- és kelet-európai régió digitális műholdvevővel rendelkező otthonaiban.

Tavaly év végén az Astra 1,3 millió, digitális műholdvevővel rendelkező otthont ért el a Cseh Köztársaságban, Horvátországban, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovéniában és Szlovákiában, ami 300 ezerrel több, mint az előtte való évben. Ez azt jelenti, hogy a régióban tízből hét műholdvevő rendszer képes az Astra által sugárzott csatornák vételére. Az összes Astra-műholdas háztartás 41 százaléka digitális, ami a korábbi évhez képest 10 százalékos növekedést jelent. Alexander Oudendijk, a SES Astra kereskedelmi igazgatója kiemelte, a UPC Directtel kötött újabb kereskedelmi szerződés is lehetővé teszi az Astra szerepének dinamikus növekedését a régióban.

Srankó Balázs, a UPC Direct közép- és kelet-európai ágának ügyvezető igazgatója pedig elmondta, "ezzel a fejlesztéssel képesek leszünk még bőségesebb tartalom és változatosabb minőségi digitális műsor szórására a régióban, valamint megerősítjük a UPC Direct vezető pozícióját a piacon". Az Astra Európa vezető egyéni műholdas rendszere, amely 107 millió DTH-rendszerű, valamint kábeltévével rendelkező háztartásban szolgáltat. Az Astra-flotta jelenleg 13 műholdból áll, és összesen 1600 analóg és digitális tévé- és rádiócsatornát, valamint multimédiás és internetszolgáltatást közvetít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!