Ötvös Tibor

Itthon a mozik élén a Bambi 2

Nézzük a budapesti mozik múlt hétvégi nézettségi adatait: meglepetésre a klasszikus Disney-film folytatása, a Bambi 2 az élen kezdett. Érdekesség, hogy a folytatás hazájában csak DVD-n jött ki.

Hazájában a Disney nem merte a mozikba küldeni klasszikus meséjének folytatását, a Bambi 2 - Bambi és az erdő hercegét. A történet közvetlenül azután játszódik, hogy Bambi édesanyja halálát követően megtudja, apukája az erdő Nagyhercege. Bambi rettentően izgatott, hogy végre megismerheti édesapját, a Herceg azonban nem igazán örül annak, hogy neki kell pátyolgatnia a kis bajkeverőt. Bár eleinte úgy tűnik, nem működik kettejük együttélése, végül mégis közösen dolgozzák fel az anya elvesztése felett érzett gyászt, s valódi családra lelnek egymásban.


Hazájában csak DVD-n, nálunk listavezető mozifilm?

A dobogó második helyén Kevin Costner és Jennifer Aniston közös romantikus filmje, az Azt beszélik... áll, mely szintén új bemutató. Első hétvégéjén közel 20 ezren voltak kíváncsiak a filmre. A bronzérmet a Móricz Zsigmond regényéből készített film, a Rokonok foglalja el. Szabó István 370 millió forintból készített adaptációját bemutatója hetében több, mint 15 ezren csodálták meg.

A negyedik helyen egy újabb beszálló. A Zathura - Az űrfogócska című film hazájában nem aratott túlzott sikert, nálunk nagyobb esélye van. A hétvégén ugyanis 12 ezer néző volt kíváncsi az űr-Jumanjira. Az ötödik helyre zuhant vissza az új magyar vígjáték, a Tibor vagyok, de hódítani akarok. Őt követi a hét visszaesője címet kiérdemlő Büszkeség és balítélet, mely múlt heti vezető helyét egy hatodik pozícióra cserélte.


Az "űr-Jumanji" a negyedik helyen kezdett

A hetedik helyen Spielberg Münchenje állomásozik. A részben hazánkban forgatott film közel 60 millió forintot szedett ki a hazai mozirajongók zsebéből. A nyolcadik helyen az ország legismertebb büféskocsija, az Üvegtigris 2 áll. Sajnos úgy tűnik, hogy Laliék mozis szereplése nem váltja be a reményeket és közel 60-70 millió forintos minusszal zárnak.

Kilencedik egy igazi magyar sikerfilm, a Csak szex és más semmi, mely átlépte a 200 milliós bevételt. A sort a Narnia krónikái első része zárja.


Ismét divatosak a világháborús filmek

És hogy mi vár ránk a hétvégén? Elég nagy a választék. Lesz itt akció (Utcai szamurájok - A Yamakasi csapat második bevetése), romantika (Első a szerelem), mesés kaland (Nanny McPhee - A varázsdada), dráma (Sophie Scholl - Aki szembeszállt Hitlerrel) valamint egy újabb magyar film, a Kútfejek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mishaly #2
    nem tudom
  • winnie #1
    mennyien nézték a bambit? mert az biztos, hogy csak 12M-ót hozott az aztbeszélik... 20M-jával szemben.

    viszont az nem semmi, hogy lenyomta azathurát.