Szekeres Viktor

Azért a folytatásfilmek is érdekelnek minket

Újabb horrorfolytatás került a mozikba.

Miközben a Free Guy sikerének köszönhetően annak tapsolunk, hogy végre mozikba került egy olyan eredeti film, amit végre hajlandóak azok is megnézni, akik az eredeti filmek (nem létező) hiánya miatt sírnak, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a hétvégén a folytatások is képviseltették magukat. Ráadásul pont egy olyan műfaj képviselőjének második részéről van szó, amelynél a rajongók elvárják a folytatásokat.

Pénteken kapott amerikai és világpremiert a Vaksötét, azaz a Don't Breathe második része, mely a körülményekhez képest nem is teljesített rosszul. Természetesen a hétvégi bevétele Amerikában közelébe sem ért az első epizód 26,4 millió dolláros nyitányának, azért egy erősen korhatáros alkotástól a COVID-érában a 10,6 millió dolláros kezdés egyáltalán nem rossz, főleg, hogy a film költségvetése 15 millió dollár volt, és még a kritikusok sem lelkesedtek igazán érte. Amerikán kívül a hétvégén 3,4 millió dollár folyt be a jegypénztárakba.

Ugyancsak eheti premier volt a hétvégi bevételi toplistán a negyedik helyet megszerző Respect. Az Aretha Franklinről szóló életrajzi film amerikai vetítéseire 8,8 millió dollárt fizettek ki a nézők. A költségvetése 55 millió dollár volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!