Szekeres Viktor

Jó kezdés után csalódást hoz az új Öngyilkos osztag

Anyagilag nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket a The Suicide Squad.

Ahogy írtuk, a premier előtti vetítések során elég jól kezdett az új Öngyilkos osztag, erősen korhatáros filmként a Hang nélkül 2 számait is megközelítette, azonban végül el fog maradni utóbbi hétvégi nyitányától, mégpedig jócskán. Minderre a pénteki becsült amerikai bevételi adatok alapján lehet következtetni, hiszen csupán 12,5 millió dollárral zárt James Gunn rendezése az első napját, ami 26-28 milliós nyitányt valószínűsít.

Természetesen az első Suicide Squad bevételét a mostanival a járvány és a nem exkluzív mozipremier miatt nem lehet összevetni, de bizonyos arányokat lehet vizsgálni. A legnagyobb gond úgy tűnik, hogy a közönség véleménye, ugyanis a filmet csak B+-ra hozta ki a CinemaScore, azaz a nézőknek nagyjából az volt a véleménye róla, mint az előzőről, ami elég élesen szembemegy a kritikusi fősodorral, hiszen a recenziók, míg David Ayer filmje esetében 3/4 részt negatívak voltak, itt 9/10 részben pozitívak. Egyéb okokat még a közönség összetételében lehet keresni, hiszen míg a 2016-os filmet nézőinek 46%-a volt nő, itt csak 41%-uk. Hasonlóképpen sokkal alacsonyabb volt a színesbőrű nézők aránya ezúttal, és ami a legszembetűnőbb, míg az "első rész" nézőinek 28%-a 18 éven aluli volt, addig a rebootnál a 25 éven aluliak aránya 34%-os lett, vagyis jóval kevesebb arányban váltottak most tinik jegyet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bigjoe #4
    Nekem kifejezetten tetszett. Eléggé agyament, hogy szórakoztató legyen, persze ha kicsit műfaj paródiának nézi az ember. | Hmm: (7.6/10 IMDb) ez azért annyira nem rossz.
  • Kelta #3
    ja..akkora gáz ez a film, mint ide az andromeda köd
  • Jawarider #2
    Ebben van a Cápaember akármi?
  • Kelta #1
    nagyon rossz gagyi film..