Szekeres Viktor

Kiderült, hogy hívják az új Star Wars-karaktereket

Luke, Han, Anakin, Amidala, C-3PO ma már klasszikus nevek, de vajon hogy hívják az új Star Wars-film karaktereit, rosszfiúját és egy fő droidját?

Az el?zetes melyik verziója jött be jobban?
  • Az eredeti nyelvű
  • A magyar nyelvű
  • Nem néztem meg az előzetest
Pár napja mutatták be az első előzetest (itt nézhető meg eredetiben, itt pedig magyarul) az új Csillagok háborúja-mozifilmhez, ami valójában már nem is Csillagok háborúja-mozifilm, hiszen a hivatalos címe Star Wars: Az ébredő erő lett. Mondanunk sem kell, hogy igen népszerű lett a reklám a netezők körében, ráadásul mivel a teaser csak pár felvillanásból állt, azonnal elkezdődött az össznépi találgatás a benne feltűnő karakterekkel kapcsolatosan. (No meg persze a mémgyárak is beindultak. A marketingesek remekül ráéreztek arra, hogy mely snittek elegendőek arra, hogy az egyszeri felhasználó külön díj fizetése nélkül hírét vigye a jövő decemberben bemutatásra kerülő filmnek.)

Klikk
ide! Klikk
ide! Klikk
ide! Klikk
ide!

A kampány következő állomásaként a marketingesek megosztották velünk a teaserben feltűnő karakterek nevét is, képük társaságában. Ez meglepő húzás, hiszen efféléhez a reklámhadjáratok nem nagyon szoktak folyamodni, általában meglehetősen érdektelen információról van ugyanis szó. Azonban a Star Wars esetében még ezzel is lehet figyelmet (és olvasottságot) generálni, amire nagyszerű példát jelent jelen cikk és az ezen sorokat éppen olvasók. Ez is remekül mutatja azt, hogy mennyire ki van éhezve a közönség a filmmel kapcsolatos információkra.

A gyűjtögetős kártyákra hajazó képekről kiderül, hogy Oscar Isaac karakterét Poe Daremonnak fogják hívni, az egyik főszereplő, Daisy Ridley neve egyszerűen csak annyi lesz, hogy Rey, míg John Boyega rohamosztagosára (vagy rohamosztagosnak öltözött figurájára) Finnként fogunk hivatkozni a későbbiekben. A menő fénykardal rendelkező Sith Kylo Ren lesz, míg fehér-narancssárga guruló droid BB-8 ('bíbíéjt'). (Persze az Ezeréves Sólyom is megkapta a maga kártyáját, de valószínűleg senkinek nem kell bemutatni az űrhajót.)

Az Ébredő erő premierjére 2015. december 18-án fog sor kerülni Amerikában, de remélhetőleg a Disney megkönyörül rajtunk, itthon is világpremierrel számolhatunk. A fent említettek mellett még olyan színészek szerepelnek az új Star Warsban, mint Adam Driver, Max von Sydow, Domnhall Gleeson, Andy Serkis, Gwendoline Christie és Lupita Nyong'o, de persze a régiek közül pedig visszatér Mark Hamill (Luke Skywalker), Harrison Ford (Han Solo), Carrie Fisher (Leia Organa), Peter Mayhew (Chewbacca), Anthony Daniels (C-3PO) és Kenny Baker (R2-D2).

Klikk
ide! Klikk
ide! Klikk
ide! Klikk
ide!

Láttad az eddigi Star Wars-filmeket?
  • Igen
  • Nem
Előbb cím és logó, majd előzetes, most pedig a fenti karakterképek - kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a kampány következő állomása. Ugyanis most, hogy elkezdték ránk ömleszteni az anyagokat, nem nagyon tehetik meg, hogy leálljanak, s azt kockáztassák, hogy más filmek eltereljék a figyelmet J.J. Abrams közelgő rendezéséről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Angelus1991ster #32
    BB-8 hogy a faszba mozog? vagy csak 90 fokkal meg van döntve?
  • NEXUS6 #31
    Én is remélem!
    XD
  • SirBubu #30
    remélem, csak szívatsz

    de ha mégse, típni a fülüket, hagy visítsanak :DD
  • BrockSamson #29
    Van alapja annak, amint mondasz, de szerintem minden ember a saját korszakához mérten ítéli meg egy ideológia vagy nézet céljainak beteljesülését. Az is meglehet, hogy a 23. században azt mondják majd, hogy az 21. században még csak gyerekcipőben járt a liberalizmus.

    Szóljunk hozzá a filmhez is: már alig várom, hogy a szereplők kedvenc ételeiről és lábméreteiről is olvashassak... Jövő év végéig még rengeteg hasznos és nélkülözhetetlen információt elcsöpögtethet a Disney.
  • NEXUS6 #28
    És valóban!
  • Archenemy #27
    "borotvált cicusok"
    Rákerestem arra, hogy "shaved pussy", de egyáltalán nem macskafélék jöttek ki.
  • Archenemy #26
    A liberalizmussal is az a baj, hogy a fő céljai már teljesültek, innentől meghaladottá és öncélúvá vált. A kitűzései: törvény előtti egyenlőség, vallásszabadság, szabad kereskedelem, stb. mind teljesültek (a 18. századi állapotokhoz képest. Lehet vitatkozni azon, hogy ma tényleg egyenlő-e mindenki a törvény előtt, de a lib. születésének időpontjához képest igen).

    Ilyenkor egy mozgalom céltalanná válik egyre jobban elkorcsosul, és már olyan marginális és ellentmondásos ügyeket karol fel (gay pride + transzneműek jogai, erőltetett polkorrektség, stb), amik már nem élvezik széles tömegek támogatását, és alig-alig lehet rájuk húzni azt az ideológiát, ami a liberalizmus valaha volt.
    Utoljára szerkesztette: Archenemy, 2014.12.16. 19:00:58
  • NEXUS6 #25
    Úgy halottam valami ewok-gundam keverék lesz benne, hosszúfülű borotvált cicusok fognak a fináléban egy halálcsillagot elpusztítani. Véletlenül.
    XD
  • SirBubu #24
    remélem, azért a film nem lesz teli porbafingó kis anakinokkal, meg a moziterem se, ahol az anyuapu által zsírújan megvett világító fénykardjaikkal csapkodnak jobbra-balra egész film alatt

    ettől hülyét is kapnék, az biztos
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2014.12.16. 12:56:35
  • Macropus Rufus #23
    libsi: a magyar politikában a libsi a liberális zsidó rövidítése. A kifejezést a vérjobboldaliak aggatták rá az szdsz-re és azok szavazóira (mert ugye az szdsz magát liberális pártnak lőtte be, továbbá sok a zsidó benne. Én ezt nem tudom, mert ezt a faji szelektálást nem komálom, és pont leszarom, hogy ki zsidó ki nem). Késöbb már minden olyan ember libsi lett aki nem a jobboldal és ezen belül is, nem a fidesz mellett van, és/vagy megkérdőjelezi azt amit a párt csinál. Ez utóbbi bizonyítására, elég csak meglátogatni a pol.fórumokat. A jobboldali az egyenlő a nácival a bal meg a liberális zsidóval.