MTI

Rengeteg új Star Wars- és Marvel-sorozat érkezik

Darth Vader szerepében visszatér Hayden Christensen, lesz új The Mandalorian és külön filmet kapnak a pilóták Rogue Squadron címen.

A Disney bejelentette, hogy a Star Wars- és Marvel-filmjeit a jövőben kifejezetten a Disney+ streamingszolgáltatására szánja. Az egyik produkcióban Ewan McGregor és Hayden Christensen is visszatér. A vállalat közölte, hogy már a Peter Pan & Wendy és a Tom Hanksszel forgatott Pinocchio című új produkcióit is a Disney+ szolgáltatáson hozza forgalomba.

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm főnökének bejelentése szerint Ewan McGregor és Hayden Christensen a Star Wars: Obi-Wan Kenobi minisorozatban a jedimestert és tanítványát, Obi-Wan Kenobit és Anakin Skywalkert alakítja ismét. A két színész 2002-ben Star Wars II. rész: A klónok támadása és 2005-ben a Star Wars III. rész: A Sith-ek bosszúja című filmekben szerepelt együtt. A Disney+ szolgáltatásán 2022-ben debütáló Kenobi-sorozat tíz évvel A Sithek bosszúja után játszódik majd.


A múlt héten egy másik nagy hollywoodi filmstúdió, a Warner Bros. jelentette be, hogy összes 2021-es bemutatója egyidejűleg debütál az HBO Max streamingszolgáltatásán és a mozikban. A pandémia nagy csapást jelent az egész szórakoztatóiparra, a mozik kétségbeesetten várnak a filmekre, amelyek visszacsábítanák a nézőket a mozikba. A nagy filmstúdiók azonban a streaming iránti igényt meglovagolva az előfizetői bázisukat építik az új bemutatóikkal, a tartalomgyártók azt a közönséget akarják kiszolgálni, amely még nem kész visszatérni a mozikba.

A Disney a tervek szerint a Marvel- és a Star Wars-univerzumból tíz új tévésorozatot kínál majd streamingszolgáltatásán a következő években. Ezek között van a The Mandalorian új sorozata, amelynek egyik hőse egy Yodához hasonló Star Wars-karakter lesz. gy másik Star Wars-széria, az Andor is a tervek között szerepel. Ebben Diego Luna alakítja majd ugyanazt a karaktert, amelyet a 2016-os Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet című filmben játszott. Az új produkciók között jelentették be azt is, hogy Patty Jenkins rendezi a Rogue Squadron című Star Wars-filmet, amelynek főhősei a Star Wars-univerzum pilótái lesznek. Ez a film várhatóan 2023 karácsonyán fog debütálni. A Variety.com megjegyezte, hogy Jenkins lesz az első nő, aki Star Wars-filmet rendez.


Jenkins Wonder Woman 1984 című, a Warner Bros.-nál készült szuperhősfilmje karácsonykor érkezik az HBO Max streamingszolgáltató kínálatába egyidejűleg a mozis bemutatóval. A Disney azt is elárulta, hogy újabb Star Wars-animációs filmeken, a The Bad Batch és az A Droid Story című produkción is dolgoznak már. A Disney streamingszolgáltatásán lesz elérhető számos, a Disney Animation és Pixar produkciójában készült élőszereplős produkció és játékfilm is. A stúdió vezetői azt ígérték, hogy a felhasználók minden héten számíthatnak valamilyen új tartalomra.

A Disney+ szolgáltatását bő egy éve indította el a Disney vállalat. A streamingszolgáltatásnak már 86,8 millió előfizetője van, ami jóval meghaladja a vállalat saját előrejelzését a vásárlói kör növekedésével kapcsolatban. A vállalatnak a hozzá tartozó Hulu és az ESPN sport-streamingszolgáltatás előfizetőivel együtt összesen már mintegy 137 millió előfizetője van. Ezzel azonban még mindig a Netflix mögött áll, amelyre világszerte 200 millióan fizetnek már elő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Frekvency #18
  mndenki azt kapja amit megérdemel : )
 • Frekvency #17
  :DDD
 • Zombee #16
  És milyen jó játék a Rogue Squadron! Amúgy PC-re is kijött az első része, mai napig kapható is digitálisan.
  Mai napig egyik legjobb hangulatú SW játék. Nyilván nem kell sok kapcsolatot keresni majd a filmmel, de nagyon nem lesz mibe belekötni, a játéknak sem volt igazi története, csak repülős bevetések szépen sorban, valószínűleg egy SW világában játszódó Top Gun szerű film lesz.
 • VolJin #15
  Mellényúltak az új indokolatlan trilógiával, ezért akarják a sorozatokkal megalapozni azt, hogy be is menjenek a nézők a moziba, ha eljön az ideje. Mert egyébként nem mennének... Egyébként az SW settingjét lehet folyamatosan bővíteni, így nem csak egy szimpla sokadik bőr nyúzása a rókáról...
 • trabantos82 #14
  Rogue Squadron nevű videójáték volt N64-re és abban Luke is benne volt. A 4-5. epizód között játszódott.

  Mondjuk ennyi új SW sorozat felesleges szerintem, amúgy sem vagyok egy nagy sorozat rajongó. A Star Wars moziba való szerintem.
  Utoljára szerkesztette: trabantos82, 2020.12.19. 01:31:35
 • Frekvency #13
  nem is tudom, reménykedtem valami megújulásban, hogy valami véget ér és új szellemiség jön a filmgyártásban...naív hülye voltam, ott folytatják ahol abba hagyták, dézsából ömlik ránk a moslék. Az emberiség nem tanul semmiből, itt volt a lehetőség, az anyatermészet próbára tett minket de elbuktuk, semi nem változott, sőt szemetebb lett a világ...
 • Lapajka #12
  Szegény Lucas, megbánta már hogy megszületett azt is...
 • zetortraktor #11
  (Mondjuk vicces a cikk címe, és mellé a fenti kép, amin tényleg egy csomó cím olvasható, de a cikkben egy rohadt szó nincs arról, hogy mégis mi a franc a többségük...)
 • zetortraktor #10
  Hát, most jó Star Wars és Marvel rajongónak lenni, durva kánaán lesz. Nem semmi érzés, boldogság meg minden, nem hiszem, hogy van ember, aki ennek nem örülne.
 • Csaba161 #9
  "Sőt csinálhatnának egy sagát Yoda 800 évéről, minden év egy részt foglalhatna magába. Kicsit olyan Barátok közt, Szomszédok, Dallas stílusban. A kiemelkedő részek azok lennének, amikor Yoda a Dagobah bolygón egyedül él, és harminc részen keresztül meditál."