Szekeres Viktor

Itt a Star Wars: Az ébredő erő első előzetese

Megérkezett. Itt van. Az új Star Wars-film első előzetese. Vajon lesz olyan rajongó, aki képes lesz ellenállni annak, hogy megnézze?

Érdekel az új Star Wars-mozifilm?
  • Igen, moziban nézős lesz.
  • Igen, majd letöltöm valamikor.
  • Nem.
A Disney bejelentette és a Disney tartotta a szavát. Pár kiválasztott amerikai moziban már elkezdték vetíteni minden film előtt a Star Wars: The Force Awakens első előzetesét és 16:15-kor a netre is felkerült (amint lesz beilleszthető változat, azt is beágyazzuk a cikkbe), hogy vélhetően új filmtrailer-nézettségi rekordot döntsön. Ezzel majdnem párhuzamosan a hazai forgalmazó Fórum Hungary is bejelentette, hogy a film hivatalos magyar címe: Star Wars: Az ébredő erő lesz, tehát a 'Csillagok háborúja'-címet visszavonultatták. (Nemsokára a magyar szinkronos előzetes is elérhető lesz.)


Eddig nem sokat lehetett tudni a film történetéről, s az előzetes sem árul el nekünk rengeteg információt, de azért mindenképp ad valami támpontot. A teljes kép persze csak a december 18-án tárul a nézők, legalábbis az amerikaiak szeme elé. A nagy kérdés, hogy mi mikortól láthatjuk a filmet. A legtöbb országban minden bizonnyal december 17-én sor kerül a premierre, azonban Magyarország még mindig a Disney tiltólistáján van a kamerázó kalózok miatt, így előfordulhat, hogy a Marvel-bemutatókhoz hasonlóan csak egy-két hetes csúszással ér el hozzánk a film.

Aki követte a Star Warsos híreket, annak valószínűleg már könyökén jön ki a benne szereplők névsora, de a tisztesség kedvéért írjuk le, hogy az "új generációt" olyan színészek alkotják, mint Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Max von Sydow, Domnhall Gleeson, Andy Serkis, Oscar Isaac, Gwendoline Christie és Lupita Nyong'o, a régiek közül pedig visszatér Mark Hamill (Luke Skywalker), Harrison Ford (Han Solo), Carrie Fisher (Leia Organa), Peter Mayhew (Chewbacca), Anthony Daniels (C-3PO) és Kenny Baker (R2-D2). Sőt, a hírek szerint Warwick Davis is szerepet kapott a filmben, azonban őt jó eséllyel nem ewokként láthatjuk viszont.


Mint ismeretes, a Disney azt tervezi, hogy az elkövetkező öt évben öt Star Wars-filmet mutat be. A J.J. Abrams által rendezett Az ébredő erő egy trilógia első része lesz, melynek folytatásai 2017-ben és 2019-ben kerülnek bemutatásra a moziban Rian Johnson (Beépülve, Szélhámos fivérek, Looper) rendezésében. 2016-ban és 2018-ban pedig önálló történettel rendelkező filmeket láthatunk majd. Az elsőt Gareth Edwards (Monsters, Godzilla) rendezi, a másodikat pedig az a Josh Trank, aki Az erő krónikájával tette le elsőként a névjegyét, s jövőre A Fantasztikus Négyes rebootját láthatjuk tőle.

Hogy tetszett Az ébred? er? el?zetese?
  • Nagyon jó.
  • Szódával elmegy.
  • Csalódás.
A különálló filmet az előzetes pletykák szerint egy-egy karakterre épülnének, nevezetesen Han Solóra és BoBa Fettre, s nemrég érkezett egy újabb sajtóértesülés, mely szerint a 2016-os film egy klasszikus rablást tervezős film lesz (amolyan Ocean's Eleven-módra), ami a Halálcsillag terveinek elemelését fogja bemutatni. De mindezekre hivatalos megerősítés híján nem érdemes mérget venni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #95
    OFF
    Őööö, hát azon kívül, hogy a klingon-föderációs ellentétben gyak az USA-SZU hidegháborút modellezték a filmekben (kifejezetten a mozifilmekre gondolok) nem sok mélyebb tartalmat látok. Az utópisztikus társadalom bemutatása gyak kimerül annyiban, hogy minden faj minden másik fajjal kamatyol. Kisarkítva.
    A klasszikus, meg az NG mozifilmek filozófiája is kb annyi, hogy nem avatkozunk be a primitív társadalmaknál, de hogy miért is nem az eléggé rejtve is marad. Rossznyelvek szerint azért jött ez a filmbe, mert szintén a hidegháborús időszakban az amcsi társadalom a vietnami-háború miatt elhatárolódott a 3. világ "megsegítésétől".
    Hát pl ennek ad is egy pofont JJ a darkness nyitó jelenetében. Ami után viszont Pike admirális, Kirk, meg Spock között egy olyan életszagú zaftos főnök-beo lebaszást látunk, ami egyedülálló az ST kimért, íztelen-szagtalan univerzumában.
    Mert a JJ részekben, nem csak bunyó van ám, hanem viszonylag reális érzelmek és nem csak a világ/világegyetem nagy kérdéseiről elmélkednek az emberkék.
    Én ezért tartom többre bármelyik ST mozifilmnél.

    A sorozatok mások, mert ott van idő egy-egy apróbb témán elmerengeni. A klasszikus mozifilmek viszont kb kimerülnek annyiban, hogy Shattner, meg Nimoy végre nagyköltségvetésű jelmezekben és díszletek között nyomhatja folyamatosan az önfényező poénjaikat. Az NG mozifilmek meg ugyan így nagyköltségvetésű díszletek között nyomnak egy-egy epizódot, ami nem igazán több bármelyik tv-résznél.
    Szerintem.
    ON
  • TokraFan #94
    OFF
    Ócska történet, buta akciófilmes 1sec/15cut-os rendezés, a film végig akció és lövöldözés, röcid csík lézerek (lásd: SW), soroljam még? Az űrhajó design kivételével szinte semmi nem maradt a Star Trek érzésből, és Roddenberry utópisztikus világából. Egy ócska űr-akció lett. Abban meg semmi meglepő nincs, hogy a mai tini korosztálynak azonnal rozsdás lesz egy film, ha 2 percnél tovább mellőzik az akciót és az űrcsatákat...
    ON
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2014.12.01. 21:23:40
  • valamit #93
    No meg az, hogy a fegyverzete megvan ahhoz, hogy adott esetben a rakétákat használja el kis gépek ellen, a nagyobbakat megpuhítsa ionnal aztán felnyissa az ágyúival.
  • valamit #92
    A B-wing tempóját és fegyverzetét tekintve is jobb, mint az Y. Mivel a Defender az kb. a felkelő gépek top értékeinek keresztezése ezé egyszerű paraméter összevetésben rosszul jönnek ki. De amíg bírja rakétával a B-wing addig a Defenderek is veszélyben vannak. Egyébként a B-be ez a jó a csatákba, teli van rakétával, aztán messziről szedegeti le őket. A Defenderekbe persze több kell. Az Y-nál meg minden tekintetben jobb a B, tempóját és fegyverzetét is.
  • NEXUS6 #91
    Nesztek vazze!
    Lúcas edísön!

  • NEXUS6 #90
    Vazze olyanok vagytok, mint Szalacsi Sanyibá, vazze:
    Az ojjektum az egy hülyeség, mert aztat nem ismerem! Hogyan lehetmá 3 ága egy fénykarnak he, amikorannak csak egy lehet Na!? Nem? Hát de! Vagy ketttő, esetleg! Makszima!

  • Zenszkij #89
    hatalmas film lesz, mivel lehet a vezér meghalt Sidius és Vader de majd jön más.........
  • Cat #88
  • Zenszkij #87
    kár nektek Star Warst csinálni, J. J.-nek igaza van, én direkt olyan baromságokat tettem volna a trailerbe, hogy a sok "fan" agyfrászt kapott volna tőle, istenem lovagolni ezen a fénykard témán, meg megmagyarázni, mintha valami komoly fizikai vagy matematkikai tétel lenne, ez egy mese ba'meg
    Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.12.01. 15:32:50
  • WoodrowWilson #86
    Egy értelmesebb elképzelés.