Szekeres Viktor

Hiába a remek kritikák és a szuper előzetes, az Éjjeli féreg nem lett siker

A nézők ismét nem a jó filmekre váltottak jegyet.

Igaz, hogy az előzetes becslések szerint Amerikában a hétvége legnézettebb filmje az Éjjeli féreg (Nightcrawler) lett, igaz, hogy az alapanyag közel sem nézővonzó és popcorn-kompatibilis, de azért péntekig még reménykedhettünk abba, hogy az elsöprően pozitív kritikák hatására olyanok is jegyet váltanak a filmre, akik nem kapják fel a fejüket az igazán jó filmekről szóló hírekre, mindössze folytatásokra és rebootokra ácsingóznak - hogy aztán arról panaszkodjanak, hogy nem látnak a moziban eredeti filmeket.


Sajnos azonban a remélt 15 millió dolláros nyitóhétvége sem jött össze a Jake Gyllenhaal főszereplésével készült filmnek, 10,9 millió dolláros teljesítménnyel csak alig pár ezer dollárral került a Nightcrawler az Ouija című horror elé, ami azt jelenti, hogy a végleges eredmények már lehet, hogy helycseréről fognak beszámolni. Pedig tény és való, hogy az itthon november 13-tól bemutatásra kerülő film 145 újságírói kritikájából 136 pozitív volt, s mindössze 9 negatív - az efféle arányok mindig igen beszédesek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • culas25hc #2
    Szerintem épp, hogy az első jelentés tükrözi jobban a film tartalmát. Ritkán jók a magyar filmcímek, de az Éjjeli Féreg szerintem telitalálat.
  • cateran #1
    Ki volt az a zseni, aki Ejjeli feregnek forditotta? Az egyik jelentese valoban ez, de talan a masik jobban tukrozi a filmet...
    "An earthworm that comes to the surface at night and is used as fishing bait."

    vs

    "A person who is socially active at night"