Szekeres Viktor

Az új Dracula-mozifilm az év egyik legnagyobb meglepetése

Nemsokára a 200 milliós bevételt is elérheti nemzetközileg Az ismeretlen Dracula.

Csak ismételni tudjuk magunkat: annak ellenére, hogy kifejezetten középszerű lett Az ismeretlen Dracula (Dracula Untold) című eredettörténetnek is felfogható akciófilm, az idei év egyik legkellemesebb meglepetését nyújtja szerzett bevétel szempontjából. A 70 millió dolláros költségvetéssel készített film Amerikában két hét és három nap alatt 48,3 millió dollár bevételt termelt, ami tisztességes eredmény, de mindez eltörpül a nemzetközi színtérről eddig befolyt összesen 117,7 millió dollár mellett, vagyis a film összességében már 166 millión is túl jár.


Nem sokan számítottak ekkora sikerre a Luke Evans főszereplésével készített filmtől, de ha már így alakult, akkor említsük meg, hogy a címszereplő mellett fontosabb szerepben olyan színészek láthatóak még benne, mint Sarah Gadon, Dominic Cooper és a Trónok harcából is ismert Charles Dance. Az ismeretlen Dracula rendezője pedig az elsőfilmes Gary Shore volt, aki bizton számíthat arra, hogy a Universal bekéri nemsokára a történet második részét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hgaben90 #2
    Nem volt olyan rossz, mint a kritikái. Egy nagy mese, nem kell komolyan venni, helyenként egész látványos (sőt! az effektek kimondottan jól néznek ki). Ha valaki látta az Abraham Lincoln, a vámpírvadászt, na ahhoz hasonlít az összhatás.
  • Laza #1
    Majdnem megnéztük moziba, de a Port-on linkelt kritikák végsorai mind lehúzták, így inkább a Holtodiglant néztük ... így utólag szerintem jobban jártunk volna mégiscsak a Drakulával ... mert lehet középszerű, mégiscsak inkább moziba való, mint a Holtodiglan, ami több mint két óra előre kiszámítható, vontatott, lassú, baromira nem moziba való (inkább TV film, simán menne egy Nora Roberts feldolgozás mellé), és még csak egy rendes csavart sem tudtak beletenni ... az ember a végén várja, hogy történjen valami, de aztán nem ... lehet a csavar hiánya volt a csavar :)