Szekeres Viktor

Keanu Reeves visszatért!

A John Wick viszonylag korrekt debütálást tudhat magáénak Amerikában.

A kritikák tekintetében kitartott a John Wick lendülete, s ez némiképp a film amerikai bevételeiben is megmutatkozott. A Keanu Reeves főszereplésével készült akciófilm készítői sokáig vártak az első negatív kritikára, de azok nem nagyon akartak érkezni, s később is csak szórványosan tünedeztek fel: hírünk írásának pillanatában a 113 hivatalos újságírói vélemény közül mindössze 16 negatív színezetű, a többi 97 pozitív előjellel bír. Ez a kritikaösszesítő RottenTomatoes oldalon 86%-os mutatót jelent, ami kiemelkedő, főleg egy akciófilm esetében, s alig marad le a szinte mindenki által dicsért Holtodiglan 88%-ától.

Sokáig csak 10 milliós nyitóhétvégére lehetett számítani a John Wicktől, de szerencsére az utolsó napokban, talán a kritikák hatására is, meglódult a film szekere. Ez a számok nyelvére fordítva azt jelenti, hogy Reeves akciózása az első hétvégén 14,2 millió dollárra volt elegendő, amivel például lepipálta a Liam Neeson-féle Sírok között teljesítményét, s nem sokkal maradt el a The Expendables 3-étól sem. (Természetesen Hollywood fix sikerkovácsa, Denzel Washington és A Védelmező más kategória.) A film még jobban teljesített volna, ha a fiatalok zöme hétvégén nem az Ouija című horrort választja, ugyanis a John Wick esetében csak a nézők 77%-a volt 25 éven aluli.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IMYke2.0.0.0 #4
    Maradjunk annyiban, hogy Jet Li pl. nem lett volna jó Neonak. Egy Keanu Reeves után ezt biztosan állíthatjuk.
    Pedig, Jet Li-t nem kellett volna 2 éven át gyötörni edzésekkel...
    ...s amúgy bírom is az öreget.
  • zetortraktor #3
    Sok szarban szerepelt, rendezett is egy szart mostanság és nyilván sok színész jól, vagy jobban eljátszotta volna Neót. De nem véletlenül választották őt.
  • Zombee #2
    Tegye fel a kezét, aki szerint a Mátrixban játszott szerepére más nem lett volna alkalmas! Az pont egy olyan film volt, ami nélküle is működött volna. Én mondjuk nem rajongok érte. De valóban nem tűnt el, rendszeresen vannak filmjei, nem is rosszak a maguk műfajában - legalábbis mások szerint, én Az utca királyai óta nem láttam. De évente forgat 1-2 filmet, nem tartozik a futószalagon filmet termelők közé.