Szekeres Viktor

Újabb sikerhorror a mozikban

Az Annabelle után az Ouija is sikeresen debütált Amerikában.

Ha egy üzlet egyszer beindul...? Szinte egész évben arról számolhattunk be, hogy bukott az éppen aktuális horrorfilm, de úgy tűnik, hogy októberben, a Halloween környékén bemutatott alkotásokra rámosolygott a szerencse. Azt mondjuk nem lehet biztosan tudni, hogy a premier időpontjának van-e köze a jó szerepléshez, az azonban biztos, hogy az Annabelle után az Ouija is sikeresen debütált.

Ugyan a friss premier az Annabelle 15,5 milliós nyitónapi teljesítményéhez képest alulteljesített, de a 8,3 millió dolláros pénteki bevétel is remeknek mondható, főleg, hogy egy kifejezetten olcsó, sztármentes filmről van szó. A nagyjából 20 millió dolláros nyitóhétvégi produkció az aktuális toplista első helyét jelentheti az Ouijának.

Érdekesség (vagy tanulság), hogy az idei sikerhorrorok egyik sem volt eredeti film olyan tekintetben, hogy a marketingjük köthető volt valamilyen korábbi IP-hez. Az Annabelle a Démonok között spinoffja, A megtisztulás éjszakája: Anarchia folytatásfilm volt, az Ouija pedig egy Hasbro-játék címét viseli. Maguk a történetek egyébként természetesen teljesen különálló alkotások voltak, azonban korábban hiába kerültek bemutatásra jobb filmek az idei horrorkínálatban, azoknak jóval kevesebb esélyük volt az érvényesülésre, ugyanis a nézők nem tudták mihez kötni őket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!