Szekeres Viktor

Új rendezőkirályai vannak Holywoodnak

Egész Hollywood egy rendezőpáros lábai előtt hever.

Phil Lord és Christopher Miller. Akik elismerően bólintanak e két név hallatán, azok mindenképpen filmértőknek számítanak, hiszen annak ellenére, hogy az említett urak rendezőként sikert sikerre halmoznak az elmúlt években, még nem nagyon fújjuk kívülről a nevüket, ugyanis filmjeikre nem lehet azt mondani, hogy rendezőközpontúak lettek volna. De akármilyenek is voltak, rettenetesen sikeresek lettek.

A pályájuk elején tévésorozatokon (Clone High, Így jártam anyátokkal) dolgozó duó első komolyabb filmes forgatókönyve az Amit máris tudni akarsz a szexről volt, ezt követte első rendezésük, a Derült égből fasírt című, alacsonyabb költségvetésű animáció, mely a semmiből aratott nagy sikert - 30,3 millió dolláros nyitóhétvégét követően Amerikában 125 millióig jutott el. Második filmjük a 21 Jump Street - A kopasz osztag volt, mely hazájában már 36 millió nyitányt produkált és 138,5 milliós összbevételt. Teljesítményükre a koronát idén tették fel, amikor pár hónap leforgása alatt előbb A Lego-kaland (69 milliós nyitány, 256 milliós összbevétel), majd a 22 Jump Street - A túlkoros osztag (57 milliós nyitány) aratott kifejezetten nagy sikert.

Phil Lord és Christopher Miller. Eddig minden filmjük 30 millió dollárt meghaladó összeget vághatott zsebre a nyitóhétvége során. Ezt nem sokan mondhatják el magukról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!