Szekeres Viktor

Rondán besült az új magyar film

A gyenge kritikák után a közönséget nem nagyon érdekelte a Fekete leves.

Az elmúlt hónapokban általában jókat írhattunk a magyar filmekről, már ami az irántuk való érdeklődést illeti, hiszen mind a Coming Out, mind a Megdönteni Hajnal Tímeát tisztességes, manapság hazai alkotástól ritkán látott nézőszámot produkált. Persze így is jutott a két sikerfilmre gyengén szereplő, de a viszonylag erős médiajelenlétnek és a közönségbarát megközelítésnek köszönhetően a múlt heti premier Fekete levesben benne volt a siker lehetősége.


Bár a film nem kapott előzetesen túl jó kritikákat, a forgalmazó mindent megtett a siker érdekében, hiszen 32 moziban kezdte el adni Novák Erik (Nyócker, Zuhanórepülés) filmjét, azonban az totálisan leszerepelt - az 1000 forintos átlagos jegyár ellenére is. Csütörtöktől vasárnapig mindössze 2004-en váltottak itthon jegyet a Fekete levesre, ami 2,4 millió forintos bevételt jelentett. A teljesítmény silányságára leginkább azzal lehet rámutatni, hogy mindez átlagosan mozinként 63 nézőt jelent, ami egy moziban egy nap 16 fizető vendégben számosítható, vagyis előadásonként 3-4-en Fekete leveseztek átlagosan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rtcwtzs #7
    Ez tényleg egy szarnak tűnik a trailer alapján...
  • Hirvaer #6
    Az a 2004 is a készítők voltak meg azok ismerősei.. :D
  • god25 #5
    Ez a trailer alapján borzasztó. Viszont a "Liza, a rókatündér"-t annál inkább várom.
  • endrev #4
    Már megint egy lúzerséget és szánalmasságot ábrázoló film amatőr kamerahasználattal. Tényleg jobbra nem képesek a magyarok?! (Általában, tisztelet a kivételnek.) Ennyi a szellemi színvonal (silányság) a magyar filmesek körében? (Általában, tisztelet a kivételnek.) És akkor csodálkozunk/nak, hogy kutyát sem érdekelt a film. Mi a túrónak ad pénzt bárki is ilyen silány történetre?
  • culas25hc #3
    A trailer alapján tényleg elég gagyinak tűnik. Én se fogom tovább növelni a bevételeket :D
  • grobs #2
    Érdekes, hogy itthon nem szokás teszt vetítést tartani. Már a trailer is borzalmas. Legalább ezt újra kellett volna vágni ... lehet, hogy a filmen is segített volna ha a rendezőn kívül más is megnézni moziba küldés előtt.
  • Wittgen #1
    Mit ne mondjak, az előzetes olyan borzalmasan volt összerakva, hogy akkor is elvette volna a kedvemet a filmtől, ha nem magyar.