Szekeres Viktor

Újabb korhatáros komédia aratott ritka nagy sikert

Minden idők második legerősebben nyitó korhatáros komédiája lett a 22 Jump Street - A túlkoros osztag.

A várakozásoknak megfelelően bombasikert aratott Amerikában a Channing Tatum és Jonah Hill főszereplésével készült 22 Jump Street, mely a 21 Jump Street - A kopasz osztag folytatása. Az akciókomédia a számítások szerint hétvégén 3 nap alatt 60 millió dollár bevételt gyűjtött Amerikában, mely nyitány simán megelőzte a Rossz szomszédság vagy akár a Ted kezdését is - korhatáros komédiák közül mindössze a Másnaposok 2 kezdett jobban Amerikában amióta világ a világ.

A film teljesítménye remekül mutatja az első rész tetszési indexét, hiszen az 2012-ben még úgy aratott nagy sikert, hogy "csak" 36 millió dollárra nyitott - ennek fényében is érthető, hogy miért csalódás az Így neveld a sárkányodat 2 debütálása. A 22 Jump Street sikerében a fiatalok nagy szerepet játszottak, hiszen a közönség 56%-a 25 éven aluli volt és meglepetésre a férfi szereplőgárda ellenére a nemek megoszlása a nézők között 50-50% volt.

Ezzel a kezdéssel arra hivatott a 22 Jump Street, hogy túlszárnyalja az első rész 138,5 milliós amerikai bevételét, sőt, a 150 millió dollárt is, s a 200 millió környékén állapodhat meg. Az, hogy nemzetközileg mire lesz képes a második rész, nem tudni, hiszen Amerikán kívül a 21 Jump Street nem nagyon aratott siker, összesen csak 63 millió dollárig jutott el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!