Szekeres Viktor

Itthon is nagyot bukott az év lufifilmje

A Ted rendezőjének új komédiája itthon is csúfos módon elhasalt.

Amerikában bombameglepetésre alig érdeklődtek a Hogyan rohanj a veszTEDbe (A Million Ways to Die in the West) című komédia iránt. Mindez azért volt meglepő, hiszen Seth MacFarlane, az író-rendező már korábban, a Family Guy és az American Dad című animációk készítőjeként ikonikus figurájává vált a tévézésnek, amire első mozifilmjének, a Tednek a sikerével erősített rá - ráadásul ő vezethette a tavalyi Oscar-díjátadót is. Népszerűsége csúcsán azonban, talán életében először szembesülnie kellett a bukással.

A film ráadásul nem csak Amerikában hasalt el kegyetlenül, hanem itthon is. A UIP Duna-Film hiába kezdte el 50 moziban adni, mindössze 13 317-en váltottak jegyet a magyar előadásokra, ami 17,4 millió forintos hétvégi bevételt jelentett, valamint harmadik helyet a toplistán a múlt heti premier Demóna és A holnap határa mögött.

A múlt hét másik nagyobb premierfilmje is némiképp csalódást okozott: Mundruczó Kornél díjnyertes és igencsak hájpolt Fehér Istene 5 584 nézőt érdekelt 28 moziban, ami 7,4 millió forint bevételt jelentett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #1
    Ez a westend stílus nem igen megy mostanság. Mármint ha belegondolok, hogy mind a Johnny Depp féle Magányos lovas, mind a Harrison Ford féle Cowboyok és Űrlények mekkora bukta volt.. úgy talán érezhető is ez. Vannak persze ellenpéldák, de a bukások a témában nagyobbak, mint a sikerek. Aztán persze anno nem volt ez mindig így.. csak most ezt látom.