Szekeres Viktor

Még mindig függőben a Halálos iramban 7 sorsa

Paul Walker halála miatt már biztosnak tűnik, hogy csúszni fog az új Halálos iramban-epizód, de azt még nem tudni, hogy a félig leforgatott filmet kidobják-e, vagy csak átalakítják.

Paul Walker, a Halálos iramban-széria egyik főszereplőjének tragikus halálát követően természetesen azonnal felfüggesztették a sorozat hetedik epizódjának forgatását. Az első napokban természetesen csak találgatások láttak napvilágot, még nem lehetett tudni, hogy miképp próbálnak meg a készítők "megbirkózni" a színész halálával, már ami a film történetét illeti.


A Halálos iramban hetedik részéről előzetesen mindössze annyit lehetett tudni, hogy a forgatás nagyjából féltávnál tartott, s pár napja az is kiderült, hogy bár Walker jeleneteinek nagy részét már leforgattál, számos kulcsmomentuma még nem lett felvéve. Az már ekkor valószínűnek tűnt, hogy nélküle nem nagyon tudnák befejezni eredeti formájában a filmet, így mindenképp újra kell gondolni a történetet. (Bár természetesen felmerült a digitális megoldások alkalmazása, de ezt úgy tűnik, hogy elvetették.) Ha pedig újragondolják, akkor jó eséllyel Walker karaktere nem lesz főszereplő a soron következő epizódban, hiszen a méltó búcsúját nehezen lehetne megvalósítani, megölni karakterét pedig nem biztos, hogy túl ízléses lenne.

Mivel a Halálos iramban 6 májusban került bemutatásra, a nyári premierre szánt hetedik részt rekordgyorsasággal kellett volna leforgatni. Ennek megfelelően a produkció felfüggesztése egyben azt is jelenti, hogy a Universal stúdió és a készítők nem tudják tartani az eredetileg kiírt július 11-i premierdátumot, így erről már biztosan lemondhatunk. Ráadásul a TheWrap értesülései szerint jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a producerek jó eséllyel az egész filmtervet kidobják és újrakezdik az egészet nulláról, ami persze többek között új szkriptet is igényelne, lehetőleg olyat, amely révén némelyik már leforgatott jelenetet újra lehet hasznosítani. (A 200 milliós költségvetésű produkció természetesen biztosítva volt, így a leállítás költségei nem jelentenek különösebben nagy érvágást a Universalnak.)


Láttad a Halálos iramban-filmeket?
  • Egyiket sem.
  • Egyet vagy kettőt láttam.
  • Majdnem az összeset megnéztem.
  • Persze, mindet.
A hírek szerint James Wan, rendező és a stúdió illetékesei múlt héten tárgyaltak a hogyan továbbról, s remélhetőleg ezen megbeszélések eredményéről napokon vagy heteken belül értesülni fogunk. Az mindenesetre biztos, hogy az érdekelt felek nem fogják elkapkodni a döntést. Bármilyen döntés is fog születni, az minden bizonnyal nagy hatással lesz minden idők egyik legsikeresebb filmsorozatának jövőjére, sőt magára a stúdióra is.

A Universal ugyanis a Halálos iramban 6-tal csak Amerikában 238 millió dollár bevételt könyvelhetett el (ezzel jelenleg hetedik az éves toplistán), míg Amerikán kívül 550 milliót. Mindez pedig figyelemreméltó, hiszen nem sok sorozat könyvelhet el efféle egyenletesen növekvő bevételi tendenciát. A viszonylag sikeres első két epizód (207 és 236 milliós összbevétel) után egy kvázi bukás harmadik rész (158 milliós összbevétel) majdnem a franchise végét jelentette, azonban a Halálos iramban 4 (363 milliós összbevétel) új életet lehelt az autós szériába, az ötödik rész pedig egyenesen a sztratoszférába röpítette azt (626 milliós összbevétel) - el lehet képzelni, hogy a sorozatcsúcsot jelentő Halálos iramban 6 kapcsán milyen jelzők repkedtek.

A nézők láthatóan tehát egyre kíváncsibbak az új részekre, s ez a hatalmas népszerűség nem csak azt eredményezte, hogy a hetedik rész rohamtempóban készült volna el, hanem a hírek szerint 2015-re egy Halálos iramban-spinoffot, egy testvérsorozatot is terveztek volna Dwayne Johnson karakterével - a két széria így egymás váltogatva futhatott volna hosszú évekig, az eredeti széria kapcsán már a 9. epizódról is történtek említések. Kérdés, hogy a tervekből mi fog megvalósulni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #62
    1: Ha nem érdekelne hogy mit írok nem reagálnak rá....
    2: Látom harmadjára sem sikerült felfogni amit írtam...
    Te tényleg menthetetlen vagy :D na jóccakát
  • AZUL #61
    egyébként te gyökér, pont te beszéltél végig cgi arnoldról, nem én... eszem megáll, most meg mást állítasz? hoyg én vitattam ezt? én mondtam végig, hoyg roland van ott, az ő fejével stb... én soha nem írtam sehol mást... olvasd már vissza köynörgöm...
  • AZUL #60
    nézdm te egy okfejtést akarsz letolni a másik torkán. én meg a tényről beszélek, történetesen az érintett infójából. arnold T100-asát formálta meg roland a filmben, történetileg az van. és tekintve, hoyg elég hasonló az arcberendezésük, nem a cgi mellett döntöttek, hanem a smink mellett.. ennyi. ha láttad az önéletrajzi filmjét, aminek forgatásán történetesen ott voltam egy helyen, akkor tudhatnád, hoyg elég hasonlóra sikeredett ott is mint arnold...

    ezt kellene megérteni, nem egy olyan okfejtés szájbarágását, aminek eleve kiinduló pontja már fals. te bezsélsz erről, én meg arról, hoyg mi volt valójában, hiába próbálsz meggyőzni vélt igazadról, az nem fedi a valóságot. hoyg te ezt nem hiszed el, s szájkaratézol itt velem, s személyeskedsz, azt leszarom, nemérdekel... isten hírével, részemről ez a téma lezár. csók.
  • tomboy013 #59
    De mi a fasznak változtatták el az arcát ha nem akarták hogy Arnoldra hasonlítsom te nagyon okos ??? Ennyire nem lehetsz debil hogy másodjára sem érted a kérdést te intelligencia mintapéldánya . Na még egy utolsó próbálkozás logisztikus úr : tehát, ha nem Arnold terminator modelljét mutatták a T4-ben mert állításodat szerint nem adta hozzá a beleegyezését és Roland is azt nyilatkozta, hogy ő látható a film végén akkor mi a fasznak maszkírozták be (amikor digitalist írtam akkor is az elváltoztatáson volt a hangsúly nem a digitálison okoska). Remélem harmadjára sikerül végre értelmezni ezt a végtelenül bonyolult dolgot. Mellesleg azért személyeskedem mert irritálóan értetlen hozzászólásaid vannak, amiben meg sem próbálsz magyarázatot adni a kérdéseimre csak okoskodsz a semmiről. De nem csak belőlem váltod ezt ki úgy látom. Egyébként jelezze más is ha nem jogos a kérdés amit a T4-gyel kapcsolatban kérdeztem Mr logisztikától.
  • AZUL #58
  • sirpalee #57
    Akkor doboz cipelő fiúcska. Nincs sok különbség.
  • AZUL #56
    szemész, vagy iskola látogatása javaslott... logisztikus, nem kávéfelelős...
  • AZUL #55
    szerinted azzal, hoyg meglépsz egy stílust, nem jogosítod fel a másikat arra, hoyg használja?
  • sirpalee #54
    Persze, ezt majd egy kávésfiúnak fogja elmesélni. Persze.
  • M0RN1NGST4R #53
    " az meg végképp az intelligenciád tükre, hoyg valamiben
    nem értesz egyet valakivel, akkor személyeskedés eszközéhez nyúlsz"

    fél mondattal előtte: " seggfej, úgyhogy jobb ha kussolsz"