Berta Sándor

Elkészült a Hyundai autótöltő robotja

Az eszköz teljesen automatikusan végzi a feladatát.

A Hyundai, a Kia, a Genesis és a Boston Dynamics mögött álló Hyundai Motor Group bejelentette az Automatic Charging Robotot (ACR). Az ACR teljesen automatikusan felismeri a feltöltendő elektromos gépkocsit és annak csatlakozását. A járművekben kell legyen távoli parkolási asszisztens. "Amint az autó leparkolt, az ACR kommunikál vele azért, hogy megnyissa a töltőportot". - írja a cég. A töltőcsatlakozó helyes behelyezésében kamerák és érzékelők, valamint a 3D- kamerán alapuló mesterséges intelligencia algoritmus által alkalmazott vezérlési technológia segítenek.

Az ACR bármilyen elektromos gépkocsit képes tölteni, amely szabványos csatlakozóval rendelkezik. Ezután a robot kihúzza a csatlakozót és okostelefonon keresztül jelentést tesz a sofőrnek. Dong Jin Hyun, a Hyundai csoport robotikai laboratóriumának vezetője kijelentette: "Az ACR segít abban, hogy az elektromos járművek töltése egyszerűbbé és kényelmesebbé váljon, különösen sötét környezetben. Javítani fogja a hozzáférhetőséget is, különösen a mozgáskorlátozottak számára, mivel a töltőkábelek egyre vastagabbak és nehezebbek lesznek a gyors töltés lehetővé tétele érdekében." Mindez azt jelenti, hogy a társaság arra számít, hogy a jövőben a töltőinfrastruktúrát egyre nehezebb lesz manuálisan működtetni.


A töltőállomás nemcsak fedett töltőparkokban, hanem a szabadban is működhet. Ennek érdekében az alkotói IP65-ös szintű víz- és porállóságot értek el a belsejében, emellett a teljesítményét "jelentősen javították", így "szélsőséges környezetben" is stabilan működhet. A beágyazott környezeti érzékelőkkel ellátott biztonsági sáv szintén a fokozott biztonságot hivatott szolgálni. Ez érzékeli az álló és mozgó akadályokat és szükség esetén leállítja a robotkart. A Hyundai a robotot a március 31. és április 9. között megrendezendő Szöuli Mobilitási Kiállításon mutatja be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • t_robert #1
    ja lássuk a gyakorlatot.. jön a béna vezető és jól letarolja a robotot miközben próbál odaállni a kocsival a megfelelő helyre... mennyi egy ilyen robot??? :)