Berta Sándor

Kibővíti az együttmű­ködését az IonQ és a Hyundai

A dél-koreai gyártó autói jobban fel fogják ismerni a különböző objektumokat.

Az IonQ bejelentette, hogy kibővíti a Hyundai szakembereivel folytatott kooperációját és biztosítja a számukra azt a technológiáját, amely lehetővé teszi a különböző objektumok és lehetséges veszélyhelyzetek (új típusú közlekedési táblák, gyalogosok, kerékpárosok stb.) eddiginél jobb felismerését. A dél-koreai konszern azt reméli, hogy a partnere gépi tanulási szolgáltatásai hatékony segítséget fognak jelenteni mind az autonóm gépkocsijai, mind az emberi vezetők által irányított modellek esetében.

A két fél az esztendő elején kezdett együttműködni és az IonQ módszereit először arra használta fel, hogy javítani tudjanak a Hyundai elektromos járműveibe épített akkumulátorok hatékonyságán és költséghatékonyságán. A mostani kooperáció mind az utakon előforduló, mind az utak mellett található tárgyak azonosítását célozza azért, hogy így lehessen növelni a biztonságot és javítani a meglévő autonóm közlekedési rendszereken. A két cég közölte, hogy gépi tanulási technológia segítségével már 43 különböző fajtájú közlekedési lámpát azonosított.

Az együttműködés következő szakasza arra koncentrál majd, hogy a gépi látásmód javításait a Hyundai valódi tesztelési környezetébe vigye át az eltérő közlekedési helyzetek szimulálására. Az IonQ a legújabb feladatokhoz az Aria nevű kvantumszámítógépét fogja alkalmazni, amely egy 20 algoritmusos qubitből álló rendszer és az ágazat legnagyobb teljesítményű ilyen jellegű készüléke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!