Berta Sándor

Az nVidia rendszereire épít a Hyundai

A vállalat megoldásait a dél-koreai gyártó minden modelljébe integrálják.

A Hyundai Motor Group 2022-től az autói fedélzeti informatikai és szórakoztató rendszereinek tekintetében teljes mértékben az nVidia hardvereire és szoftvereire akar építeni. A cél az, hogy a cég platformjai a Hyundai, a KIA és a Genesis márkák esetében a belépőszintűtől a prémiumkategóriás modellekig minden gépkocsit lefedjenek és hogy olyan járművek jöjjenek létre, amelyek állandóan frissíthetők.

Érdekesség, hogy a Genesis márka GV80, a G80 és a GV70 modelljeit már tavaly felszerelték az nVidia System-on-Chipjein alapuló informatikai és szórakoztató rendszerekkel. A gyártó jövőben az összes márkájához tartozó mindegyik modell esetében fel fog kínálni egy új digitális pilótafülkét.

A kínált hardver az nVidia Parker lesz, amely a Pascal architektúrájú grafikus chipre és egy 2 Denver magból, valamint 4 Cortex-A57 magból álló processzorra fog épülni. A megoldás ráadásul kínál 4K60-kompatbilis videókódolót és -dekódolót, továbbá több érintőképernyő vezérlésének lehetőségét, audiotartalmakat is feldolgoz és gigabites Ethernet-kapcsolattal szintén használható.

A hardver képes lesz kiszolgálni a Hyundai audio-, video-, navigációs és hálózatba kötöttségi funkcióit, s a kibővített mesterséges intelligencia szolgáltatásokat is. Ráadásul elegendő tartalékkal fog rendelkezni a későbbi szoftveres bővítésekhez. A jövőben érkezhet az új hálózatba kötött autófedélzeti operációs rendszer (ccOS), amely az autók és a szenzorok részéről keletkező nagy adatmennyiségekkel szintén megbirkózik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!