Gyurkity Péter

Túl sokan rendelték elő a Ford olcsóbb pickupját

Az érdeklődés túl nagynak bizonyult, a cég emiatt leállította a további regisztrációt.

A Ford kapcsán nemrég arról olvashattunk, hogy a gyártó hatalmas beruházásra szánta el magát, ez azonban már az új elektromos autók szegmensére vonatkozik, hiszen ők is szeretnének felzárkózni ezen a téren. Eközben a Ford Maverick néven árulták olcsóbb pickupjukat, amely rögtön hatalmas érdeklődést váltott ki a vásárlók részéről, így az előrendeléseket is le kellett állítani.

A Wall Street Journal számolt be a napokban arról, hogy túl sok előrendelés futott be, emiatt pedig most a Ford nem fogad további érdeklődőket, egészen pontosan nyáron indítják majd csak újra a folyamatot, amelynek keretében az újonnan legyártott példányokra jelentkezhetünk. Az elsődleges indok az idei modell viszonylag alacsony ára, ez ugyanis 20 ezer dollár körül alakul, ami a jelek szerint egyszerűen túl sok vásárlót győzött meg arról, hogy ezt az autót válasszák, valamelyik új rivális, vagy akár a használt példányok beszerzése helyett. Számukra komoly problémát jelent, hogy mind az új, mind pedig a használt járművek ára gyors ütemben növekszik, ez a folyamat pedig az elmúlt hónapokban tovább erősödött.

A tengerentúli felmérések szerint december első felében 3 százalékkal ugrott meg a használt autók ára a novemberben mért szinthez képest, éves alapon pedig már 49 százalék volt az eltérés, ami nyilván komoly növekedést jelent. A pickupok kategóriája mutatta a legszerényebb változást, miközben a furgonok ára 63 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbihoz képest, december első felére vonatkozóan pedig még a kisebb személyautók árszintje is jelentős eltérést mutatott. Az előrejelzések alapján az első, illetve a második negyedévben tetőzik majd a növekedés üteme, elsősorban ennek köszönhető a hatalmas vásárlói érdeklődés, amit a Ford egyszerűen nem tud kielégíteni.

A fenti döntést emiatt hozták meg, igyekeznek elkerülni a komoly csalódást, mivel azt már most látják, hogy nem tudnának elegendő példányt legyártani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    azért az F-150 Lightning az nem semmi koncepció... a teszla bekaphattya