Berta Sándor

Nem kerültek USB-portok a Tesla bizonyos modelljeibe

Érdekes, ugyanakkor bosszantó következményei vannak az év eleje óta tartó chiphiánynak.

Az Electrek írta meg, hogy számos Tesla Model 3 és Y típusú gépkocsiból hiányoznak az USB-csatlakozók. Az érintett járműtulajdonosok az USB-portok helyén csak üres lyukakat találtak. Ez már önmagában is bosszantja a vásárlókat, és az elmúlt napokban egyre több ilyen esetről érkezett visszajelzés. Ráadásul egyes felhasználók beszámoltak arról is, hogy a vezeték nélküli töltőkkel is komoly gondok vannak.

Az USB-portok problémája a november elején kiszállított Model 3 és Y típusú autókat érinti. Érdekesség, hogy bizonyos esetekben a Tesla tájékoztatta az embereket a problémáról és azzal indokolta a dolgot, hogy a helyzet bizonyos alkatrészek hiánya miatt alakult ki. Az érintett vásárlóknak azt ígérte a gyártó, hogy a csatlakozókat utólag be fogják építeni. Ugyanakkor voltak esetek, amikor elmaradt ez a tájékoztatás.

A Redditre több beszámoló is felkerült az érintett ügyfelektől. A Tesla rendkívül gyorsan reagált az ügyfélszolgálata forródrótjához beérkezett panaszokra. A vállalat felhívta a figyelmet arra, hogy vannak alternatív csatlakozási lehetőségek. A Gizmodo pedig arra mutatott rá, hogy az egyéb elérhető USB-portokhoz csatlakoztatott hosszabb kábel segítségével a funkció elérhetővé válik a hátsó üléseken is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)