Berta Sándor

A Pepsi kapja meg az első Tesla Semi teherautókat

A háttérben minden bizonnyal egy külön megállapodás állhat.

A Tesla 2017 novemberében mutatta be a Semi nevű elektromos meghajtású kamionját, amelyek közül az első járműveket elvileg jövőre kezdik majd el kiszállítani. Most azonban a CNBC azt írta, hogy a PepsiCo kapja meg az első teherautókat és a cég azokhoz már hamarabb hozzájuthat. Az üdítőket és nassolnivalókat (Cheetos, Lays stb.) gyártó konszern ugyanis szeretne zöldebb lenni és ennek egyik módja a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése, ezzel párhuzamosan pedig a környezetbarát kamionok beszerzése.

Ramon Laguarta, a PepsiCo vezetője elmondta, hogy az első elektromos járművek a tervezett 2022-es időpontnál előbb forgalomba állnak majd. Mindez két okból is érdekes: egyrészt a Tesla korábban azt közölte, hogy az első teherautókat a leghamarabb a jövő év első felében szállítja ki, míg a másik, hogy a jelenlegi chip- és akkumulátorhiány tükrében aligha lehetséges előrébb hozni a gyártást. Az egyetlen alternatíva, hogy a két fél külön megállapodást kötött egymással és a PepsiCo kap néhány kamiont mindennapi tesztelési célokra. Laguarta ugyanakkor azt nem árulta el, hogy mennyi jármű érkezhet.

A PepsiCo egyébként 2017 végén 100 Tesla Semi teherautót rendelt, amelyek ára 150 000 és 180 000 dollár között van. A gyártó azt közölte, hogy a Semi ára már 2 év után megtérül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!