Berta Sándor

Európában és Kínában fogja tesztelni a szoftverét a Tesla

Az USA után újabb kontinenseken kerül sor próbautakra.

A Tesla 2020 októberben tette elérhetővé néhány kiválasztott autótulajdonos számára a Full Self Driving (FSD) nevű vezetőt segítő rendszerének a béta verzióját. A program javított kiadása már felismerte a stoptáblákat és a közlekedési lámpák színeit is, sőt, képes volt önállóan parkolni.

Az FSD-nek már elérhető a 9.2-es béta változata, amelyet hosszú ideje tesztelnek az Amerikai Egyesült Államokban és amellyel kapcsolatban Elon Musk, a gyártó vezetője nemrég elismerte, hogy finoman szólva sem lett jó. Most egy ismert hacker és Tesla-tulajdonos a kódsorokból kiderítette, hogy az alkalmazást hamarosan Európában és Kínában is tesztelni fogja a társaság.

Az egyelőre kérdéses, hogy a tesztutakon a Full Self Driving melyik béta verzióját próbálják majd ki és az is érdekes lesz, hogy miként fog boldogulni a szoftver az európai járdákkal és közlekedési táblákkal, mert a korábbi kiadásoknak azok gondot okoztak. A következő, 10-es számú frissítés a héten érkezhet és attól komoly javulást várnak a felhasználók és a szakemberek.

A Teslerati arról számolt be, hogy a tesztvezetésekről még nem jelentek meg videók, mert azok nyilvánosságra hozatalát minden bizonnyal nem engedélyezte a vállalat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!