Berta Sándor

A Teslát bírálta - távoznia kellett

Más területre helyezték át a Huawei egyik menedzserét.

Az Electrek írta meg, hogy Su Qing, a Huawei autonóm autókat fejlesztő részlegének vezetője azután került új pozícióba, hogy rendkívül kritikus véleményt fogalmazott meg a Tesla Motors autóinak Autopilot nevű sofőrsegítő rendszerével szemben.

A férfinek többek között azért kellett távoznia, mert a World Artificial Intelligence Conference nevű rendezvényen kijelentette, hogy a Tesla Autopilot megoldása számos balesetért felelős és leszögezte, hogy a gyártó gépkocsijai gyakorlatilag a rendszernek köszönhetően ölnek embereket ölnek meg.

A menedzser később elmondta, hogy az ölés szót szándékosan alkalmazta. Az álláspontja ugyanis az, hogy ha egy gép "behatol" az emberi társadalomba, akkor ott baleseteket okoz. Ez a pont az "ölés". Ugyanakkor a balesetek bekövetkezésének a gyakoriságát olyan alacsonyan lehet tartani, amennyire csak lehetséges.

Qing hozzátette, hogy a szavait általános figyelmeztetésnek szánta és arra akarta felhívni a figyelmet, hogy az önállóan közlekedő járművek elterjedésével ezek az autók egyre több balesetért lesznek felelősek. A társadalomnak pedig erre fel kell készülnie.

A Huawei mindenesetre nem vette jó néven a dolgot és eltávolította a posztjáról a férfit, akit állítólag visszaminősítettek, s a képzési és értékesítési részleghez helyeztek át.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!