Gyurkity Péter

Kibővül az Android Auto bétája

Megszüntetik az eddigi korlátot, bár a platform még nem minden országban elérhető.

A Google érdekes projektje szép lassan alakot ölt, ezzel kapcsolatban néhány hónappal ezelőtt arról számoltunk be, hogy hamarosan befutnak a külsős alkalmazások is. Most a béta esetében alkalmazott eddigi létszámkorlátot bontják le, viszont még Európában sem mindenhol elérhető a program.

A hivatalos támogatói oldalon arról olvashatunk, hogy mostantól kezdve mindössze egy androidos telefonra van szükségünk a bétában való részvételre, a kép azonban nem ennyire egyszerű, hiszen egyrészt nem minden készülék felel meg a követelményeknek (nyilván a régebbi szoftvert futtató példányok problémát jelentenek), másrészt pedig nem minden országban vehetünk részt a tesztelésben. Ennek ellenére mégis fontos fejleményről beszélhetünk, hiszen a platform folyamatosan bővül és terjeszkedik, az Android 12 megjelenésének közeledtével pedig jól látszik a cég törekvése, hogy azt minél több felhasználó számára tegyék elérhetővé, különösebb megkötöttségek nélkül.

A felhasználók az alábbi címen jelezhetik érdeklődésüket, bár itthon még mindig a program korlátairól kapunk üzenetet, ami elsősorban annak köszönhető, hogy hazánkban hivatalos módon még nem elérhető a platform. Nem kell azonban messzire mennünk a csatlakozás engedélyezéséhez, ez Ausztriában már nem jelent problémát, bár a nagy többség számára nyilván csak Magyarország bevonása ugyanezen körbe engedélyezi majd a hozzáférést. A Google eközben egyéb potenciális problémákat igyekszik elkerülni, az Android 11 tavalyi elrajtolásakor számos példa volt zavaró hibákra, az Android Auto esetében ez azonban még komolyabb gondokat okozott, egyes appok hiányoztak, a hangzás nem volt tökéletes, egyes esetekben (így a Pixel 3 XL telefonoknál) pedig olykor az operációs rendszert is megakasztotta a szoftver.

A cég most egy jóval szélesebb kör bevonásával igyekszik tökéletesíteni a tesztelést, hogy elkerüljék az újabb problémákat, mielőtt elérhetővé teszik a végleges változatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!