Berta Sándor

Önvezető technológiai központokat nyit a Jaguar Land Rover

A vállalat kilenc ilyen létesítménnyel fog rendelkezni.

A Jaguar Land Rover (JLR) és az nVidia tavaly februárban kötött együttműködési megállapodást, amely minden területre kiterjed. A szerződés értelmében 2025-től a gyártó minden egyes új gépkocsija az nVidia Drive nevű szoftverplatformra fog épülni, amely egyszerre tartalmaz mesterséges intelligencia funkciókat, illetve biztonsági, vezetési, parkolási és asszisztens rendszereket. Most a Jaguar Land Rover közleményben jelentette be, hogy három európai önvezető technológiai központot nyit meg Európában az autonóm járműtechnológiák fejlesztésére. A lépés része az nVidiával kötött partnerségnek.

Az új bolognai, madridi és müncheni centrumokban a JLR következő generációs luxusautókhoz fejlesztik majd az önvezető és asszisztens rendszereket, valamint a mesterséges intelligenciákat. A Jaguar Land Rovernek már hat globális technológiai központja van az Amerikai Egyesült Államokban, Indiában, Kínában és Európában az Egyesült Királyságban, Írországban és Magyarországon. A társaság közölte, hogy a helyszíneket a szakemberek helyi elérhetősége miatt választották ki. A három új létesítményben közel 100 mérnöki munkahelyet hoznak létre, amelyek "a jövő önvezető gépkocsijaihoz szükséges vezetőtámogató rendszerek és mesterséges intelligencia fejlesztésére" összpontosítanak.

A cég a hat meglévő fejlesztőcentrumában - Bengaluruban, Budapesten, Manchesterben, Portlandben, Sanghajban és Shannonban - több, mint 1100 mérnököt foglalkoztat, akik a JLR közel 9000 fős globális mérnöki csapatának részét képezik. A kilenc globális mérnöki központ együttesen nyújt majd szolgáltatásokat és táplálja az adatokat az Egyesült Királyságban, Gaydonban található Advanced Product Creation Centre-be azért, hogy a szakemberek létrehozzák a gyártó következő generációs járműveit.

Thomas Müller, a Jaguar Land Rover termékfejlesztési igazgatója kijelentette: "Világszerte arra használjuk a tehetségeket, hogy új autonóm technológiákat fejlesszünk ki a jövőbeli termékeinkhez, amelyek valóban modern luxusélményt nyújtanak majd az ügyfeleink számára. A szoftverek elengedhetetlenek ahhoz, hogy teljes mértékben összekapcsolt élményt kínáljunk az ügyfeleinknek és a globális mérnöki központok létrehozása lehetővé teszi a több helyszínen történő zökkenőmentes hibrid munkát és biztosítja, hogy a legjobb tehetségeket használjuk fel az üzletágunk számára." Az új technológiai központokban működő csapatok az autonóm technológia minden területére kiterjedő szakértelemmel rendelkeznek, beleértve a rendszereket és funkciókat, a szoftvert, a verifikációt és validációt, valamint a hardvert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!