Berta Sándor

A mesterséges intelligencia területén kooperál a Ford és a Baidu

A két óriáscég szándéknyilatkozatot írt alá és stratégiai kooperációt alakít ki a hálózatba kötöttség és a mesterséges intelligencia területén.

A Ford és a Baidu jelezte, hogy a jövőben közösen dolgozik hálózati megoldásokon és mesterséges intelligencia alkalmazásokon. A fejlesztések középpontjában a digitális ügyféltapasztalatok és egy mobilitás-ökorendszer megalkotása állnak. A két fél képviselői az erről szóló megállapodást Pekingben írták alá. Az új informatikai-szórakoztató rendszerek és a digitális szolgáltatások alapját a Baidu DuerOS nevű mesterséges intelligencia platformja fogja jelenteni. A fejlesztésekhez kapcsolódik majd a beszédfelismerés, a természetes beszéd megértése és az intelligens képfelismerés.

Döntés született arról is, hogy a két társaság közösen hoz létre egy kutatólaboratóriumot a felhőkörnyezet-alapú hálózatba kötött megoldások kifejlesztésére és a Transportation Mobility Cloud (TMC) nevű platform integrálására. A TMC biztosítja többek között az egyes járművek hálózatba kötöttségét egy mobilitás-ökorendszer különböző résztvevői számára. Ezenkívül a digitális marketing is kulcsszerepet kaphat. A Ford és a Baidu egyesítené a Big Data területén szerzett tudását és a tapasztalatát. Az amerikai autógyártó ettől a lépéstől azt reméli, hogy jobban megértheti a jövőben a kínai ügyfelek vásárlási szokásait és magatartását.

A két cég 2016 augusztusában közösen fektetett be 150 millió dollárt a Velodyne amerikai autóipari beszállítócégbe, amely az autonóm közlekedéshez szükséges és kulcstechnológiának számító lézerradarokat fejleszti, tökéletesíti és szállítja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • defiant9 #2
  "De azért egy ember ezen pár hét gyakorlással túl tud lépni."
  Már aki, van akinek egy élet sem elég hozzá, és még azt sem mondhatnám hogy ezek a hölgyek(bocsi) egy elahanyagolható kisebbség.
 • NEXUS6 #1
  Hát nézegetem a Fordok park-assist képességeiről készült videókat, azért valahogy tényleg rá kéne erre az MI-re feküdni. A Ford már elérte egy frissjogsis párhuzamos parkoló képességét, nem megbántva a frissjogsisokat. De azért egy ember ezen pár hét gyakorlással túl tud lépni.

  Kb. ennyi, bár nem minden suliban mondják el így, vagy hasonló technikával:

  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2018.07.06. 01:02:19