Berta Sándor

Lisszabonban hoz létre szoftver­fejlesztő központot a Volkswagen

A német autógyártó bejelentette, hogy középtávon 300 IT-szakértő dolgozhat majd az új centrumban.

Az új központ a Volkswagen IT-részlege és a MAN Truck & Bus AG számára épül. Az IT-szakemberek között lesznek szoftvermérnökök, webfejlesztők és UX-dizájnerek. Ők mindannyian felhőkörnyezeten alapuló szoftvermegoldások fejlesztésére fognak összpontosítani, mert azok a vállalati folyamatok további digitalizálásához és hálózatba kötött járművekhez vezetnek majd.

Fernando Medina lisszaboni polgármester érthetően nagyon örült, hogy a városában értékes fejlesztésről számolhatott be, mely odavonz más cégeket, vállalkozókat és izgalmas ötletekkel rendelkező kreatív szakembereket. Lisszabont élhető, élénk tech- és kreatív világgal rendelkező településként jellemezte, ahol elősegítik az innovációt és mindenkit arra bátorítanak, hogy a helyiekkel közösen fejlesszék ki az új mobilitásmegoldások és jövőbeli témák vízióját. Úgy vélte, a Volkswagen új szoftverfejlesztő központja kiválóan illeszkedik majd a lisszaboni ökorendszerbe és tovább fogja növelni a helyi gazdaság erejét, valamint új, specializált munkahelyeket teremt majd a digitalizálás és a mobilitás területén.

Martin Hofmann, a Volkswagen IT-vezetője hozzátette, hogy rendkívül magasan képzett és motivált IT-munkaerőket akarnak alkalmazni Portugáliában. Ehhez pedig a következő lépést az új szoftverfejlesztő centrum létrehozása jelenti. Magukkal viszik Portugáliába a berlini digitális laboratóriumuk sikerreceptjét, amely a következő: izgalmas feladatokat kötnek össze a techvilágból származó legkorszerűbb agilis munkamódszerekkel.

Stephan Fingerling, a MAN IT-vezetője mindezt azzal egészítette ki, hogy hardverorientált haszonjármű-gyártóból egyre inkább tartós és intelligens szállítási megoldásokat kínáló szolgáltatóvá válnak. Ebben a folyamatban a digitális szolgáltatások központi szerepet játszanak. Tavaly óta az ügyfeleik Európában minden egyes új MAN kamion esetében hozzáférhetnek a felhőalapú szolgáltatásokhoz.

A Volkswagen már több mint 25 éve van jelen Portugáliában. A palmelai székhelyű Autoeuropa társaság 5900 dolgozót foglalkoztat, s a helyi üzemében Volkswagen és SEAT márkájú személygépkocsikat gyárt. Palmelában Volkswagen T-Roc, Volkswagen Sharan és SEAT Alhambra modellek készülnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!