Berta Sándor

A BMW és a Mini autóiba is integrálják az Alexát

A német gyártó és az Amazon szorosabbra fűzi a kapcsolatát.

Az Amazon bejelentette, hogy a 2018-as BMW és Mini modellekbe beépíti a digitális asszisztensét, ezáltal a jövő év közepétől bármely sofőr úgy beszélhet majd a gépkocsijával, mint ahogy az Echo esetében lakása okosotthon-rendszerével. Lekérhetők lesznek például az útleírások, telefonbeszélgetéseket lehet majd kezdeményezni és bonyolítani, zenét vagy hangoskönyveket lejátszani, a lakás rendszerét vezérelni és híreket hallgatni. Mindehhez nem lesz szükség alkalmazásra, mert az Alexát közvetlenül a járművekbe fogják integrálni.

Az autókban is elérhetők lesznek az Alexa azon képességei, amelyek segítségével a digitális asszisztens harmadik fél parancsait is végre tudja hajtani. Az Amazon közölte, hogy több tízezer ilyen un. skill lesz elérhető és az érintett szolgáltatások, illetve cégek között lesz a Starbucks, az NPR és a TED Talks. Az Alexa sok felvetésre és kérdésre részben hangban, részben a BMW és a Mini modellek kijelzőin keresztül válaszol majd. Ilyen témák lehetnek a tennivalók listái vagy az időjárás-előrejelzések.

Az ügyfelek a skillekkel például bekapcsolhatják a házuk külső világítását vagy szabályozhatják a szobák hőmérsékletét. Megkérhetik az Alexát, hogy rendelje meg a kedvenc kávéjukat a Starbucks rendszerében, így nem veszítenek sok időt a várakozással. Az Alexa 2018 közepétől Nagy-Britanniában, Németországban és az Amerikai Egyesült Államokban minden új BMW és Mini modellben elérhető lesz.

Másfél héttel ezelőtt írtuk meg, hogy az Amazon digitális asszisztensét integrálják a Seat autóiba. Az Alexa az év végétől jelenik meg a gyártó több modelljében is. A fejlesztésnek köszönhetően többek között a vezetőülésből beszédparancsokkal elérhetővé válik a kedvenc zeneszámok lejátszása, a naptárbejegyzések lekérdezése vagy megtervezhetők lesznek a kívánt célpontokhoz a különböző útvonalak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • esztyopa #1
    Aszta...!
    Micsoda csodákra képes ma már a tudomány,és a teknika....