Berta Sándor

Integrálják az Alexát a Seat autóiba

Az Amazon asszisztense az év végétől lesz elérhető a gyártó több modelljében is.

A Seat a Frankfurt am Mainban megrendezett Nemzetközi Autókiállításon jelentette be, hogy első európai autógyártóként integrálja számos gépkocsijába az Alexa Voice Services (AVS) szolgáltatást.

Az AVS számos tekintetben különbözik az Alexa hagyományos változatától. Az asszisztens járművekbe szánt verziója képes közvetlenül kapcsolódni a felhasználók Amazon-fiókjához és az összes azzal összekötött szolgáltatáshoz. Így teljesen olyan érzése lehet a felhasználónak, mint ha otthon használná az Amazon Echo platformot. Ezáltal többek között a vezetőülésből beszédparancsokkal elérhető a kedvenc zeneszámok lejátszása, a naptárbejegyzések lekérdezése vagy megtervezhetők a kívánt célpontokhoz a különböző útvonalak. Utóbbiak esetében a fedélzeti navigációs rendszernek jut főszerep.

Az Alexa képes vezérelni az Amazon-fiókhoz kapcsolódó okosotthon-eszközöket. Ez lehetővé teszi a sofőrök számára, hogy már a hazafelé vezető úton bekapcsolják a fűtést vagy a világítást. Az AVS-t a Seat az év végétől kezdi el beépíteni az Ateca és a Leon nevű modelljeibe. Ezt követően jövőre a nagyobb szabadidő-autókba, valamint az Arona és az Ibiza nevű gépkocsimodellekbe integrálják az asszisztenst. Az AVS jelenleg angolul és németül tud.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Elmin #1
    "Az asszisztens járművekbe szánt verziója képes közvetlenül kapcsolódni a felhasználók Amazon-fiókjához és az összes azzal összekötött szolgáltatáshoz. Így teljesen olyan érzése lehet a felhasználónak, mint ha otthon használná az Amazon Echo platformot. Ezáltal többek között a vezetőülésből beszédparancsokkal elérhető a kedvenc zeneszámok lejátszása, a naptárbejegyzések lekérdezése vagy megtervezhetők a kívánt célpontokhoz a különböző útvonalak. Utóbbiak esetében a fedélzeti navigációs rendszernek jut főszerep. "
    Lesz az autóban beépített net, vagy a telefonon kell biztosítani neki netet?