Berta Sándor

Közös platformot készít az Intel, a BMW és a Delphi

A cégek egy nyitott rendszert hoznának létre az automatizált autókhoz.

A BMW, az Intel, a MobilEye és a Delphi közösen akarnak kifejleszteni egy skálázható platformot a magas fokúan és teljesen automatizált járművekhez. Az architektúrát nem a BMW gépkocsijaiban való exkluzív alkalmazásra hozzák létre, hanem a technológiát más járműfejlesztők és gyártók is szabadon integrálhatják és felhasználhatják majd a saját megoldásaikban, illetve kiegészíthetik különböző márkaspecifikus funkciókkal.

Az új rendszer az autóipar mellett akár más ágazatban is alkalmazható lesz. A platform prototípusai már elérhetők. A magas fokúan és teljesen automatizált BMW modellek sorozatgyártása várhatóan 2021-re valósulhat meg. Az Intel, a MobilEye, a BMW és a Delphi együttműködése egyáltalán nem exkluzív, a projekthez később bármikor csatlakozhatnak integrációs és fejlesztési partnerek.

Az Intel márciusban vásárolta meg a MobilEye-t, a társaság 15,3 milliárd dollárt fizetett az izraeli vállalatért. A tranzakciót megelőzően ismertté vált, hogy az eddiginél szorosabban kooperál a jövőben a MobilEye mind a Delphi, mind a BMW szakembereivel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!