Berta Sándor

Szorosabb BMW - MobilEye együttműködés

Ezután az izraeli cég minden BMW jármű által gyűjtött adatot megkap, ezzel javítják fel a Here térképeit.

Az izraeli startup a korábbinál jobban kooperál a német autógyártóval. A MobilEye tavaly augusztus óta együttműködik a Delphi autóipari beszállítócéggel, emellett szerepet vállalt a BMW iNext modelljének elkészítésében. Néhány nappal ezelőtt pedig megállapodást írt alá a Volkswagennel. A két cég a navigációs adatok megosztásával akarja megkönnyíteni az önálló közúti közlekedést. A jövőben a Volkswagen új modelljei a MobilEye által fejlesztett, kamerán alapuló Road Experience Management (REM) nevű megoldással szerelik fel.

A MobilEye most hasonló egyezséget kötött a BMW vezetőivel is. A kooperáció keretében a német gyártó a gépkocsijai segítségével akar adatokat gyűjteni az eddigieknél sokkal jobb valós idejű térképekhez. A kooperációból végeredményben a Here összes partnere profitálhat majd.

Az elképzelések alapján a REM rendszert a BMW 2018-tól fogja integrálni az összes piacra kerülő modelljébe. Az összegyűjtött adatokat a MobilEye processzorai és szoftverei dolgozzák majd fel, ezután pedig visszaküldik a BMW rendszerébe. A kielemzett információkat végül a Here is megkapja, így annak térképei folyamatosan frissíthetők lesznek. Klaus Fröhlich, a gyártó fejlesztési vezetője kiemelte, hogy a jövőbeli gépkocsijaik adatai jelentős mértékben hozzá fognak járulni ahhoz, hogy minden autós számára jobb térképek és a szolgáltatások legyenek elérhetők. Fontos ugyanakkor, hogy ez az együttműködés nem része a tavaly bejelentett BMW-Intel-MobilEye kooperációnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!