Berta Sándor

Berlini startupot vásárolt a TomTom

A térképszolgáltató azért vette meg a vállalkozást, hogy erősítse a pozícióját az önálló közlekedés piacán.

A TomTom felvásárolta az Autonomos berlini startupot, amely kutatási és fejlesztési szolgáltatásokat fejleszt ki az automatizált járművek asszisztensrendszereihez. A 2012-ben alapított vállalat saját szoftvercsomagot alkotott meg a teljesen automatizált vezetéshez, a 3D-szenzorikához és a digitális képfeldolgozáshoz. Harold Goddijn, a TomTom társalapítója és vezérigazgatója kiemelte, hogy ez fontos dolog a számukra.

Az üzlet segítheti őket abban, hogy erősíthessék a vezetés jövőjével kapcsolatos képességeiket, továbbá bővíthessék a tudásukat és a szakértelmüket. Ezzel a tranzakcióval még erősebben pozicionálják magukat az autónom közlekedés egyik vezető vállalataként. Tinosch Ganjineh, az Autonomos társalapítója és vezérigazgatója hozzátette, hogy a TomTom technológiái és az ő szakértelmük tökéletesen kiegészítik egymást azért, hogy valósággá váljon az önállóan közlekedő autó álma. A megállapodás részletei egyelőre nem szivárogtak ki.

A TomTom kapcsán tavaly januárban derült ki, hogy valós időben frissülő térképeket fejleszt. A holland társaság igyekszik felkészülni az önállóan közlekedő autók korszakára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!