Berta Sándor

Akár Apple - Continental együttműködés is jöhet

A korszerű technikának köszönhetően hamarosan meg fognak érteni bennünket a járműveink.

Elmar Degenhart, a Continental autóipari beszállítócég első embere közölte, hogy szilárdan hisz az önállóan közlekedő autókban. Víziója szerint az emberek kommunikálnak majd a gépkocsijaikkal, neveket fognak adni azoknak és a járművek - kérésre és eleinte csak az autópályákon - önállóan közlekednek majd. Az autók egymással és a különböző infrastruktúrákkal is kommunikálni fognak, három év múlva pedig a gépkocsik már képesek lesznek az önálló parkolásra.

A menedzser kijelentette, hogy jelenleg még évente több mint 1,2 millióan halnak meg közlekedési balesetekben, de már most is rendelkezésünkre áll a technika, hogy a balesetek jelentős részét megakadályozzuk. Csupán annyi a dolgunk, hogy ezeket a megoldásokat integráljuk a közúti járművekbe. "A baleseteknek a múzeumokban a helyük" - szögezte le Elmer Degenhart.

A Continentalnál már most is 11 000 ember dolgozik az informatika területén, és számuk a közeljövőben jelentős mértékben nőni fog. A változások egyetlen célja az, hogy a közúti közlekedésben ne legyen több halálos áldozat. "Egyáltalán nem utópia többé az, hogy egyetlen baleset sem fog történni. A jövő autóját egy információkból épített védőköpeny veszi majd körül, ezáltal még biztonságosabb, környezetbarátabb és kényelmesebb lesz" - emelte ki akkor Degenhart. A Continental vezetője hangsúlyozta, hogy egyelőre még nyitott az a kérdés, hogy ki építi meg ezeket az autókat: a Google, az Apple, az Audi, a Daimler vagy a BMW? Ők mindenesetre részesei akarnak lenni ennek az üzletnek. Amennyiben az Apple gépkocsit építene, akkor természetesen érdekelné őket a projekt és szívesen dolgoznának együtt a társasággal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tikal #2
    a kaját már régen csak néhány gigacég termeli..
  • gombabácsi #1
    lassan a kaját is ez a néhány gigacég fogja termelni