Berta Sándor

Saját autóit tesztelné az Apple?

A konszern Kaliforniában keres megfelelő tesztpályát jövőbeli robotjárművei számára.

Az Apple több száz fős mérnöki gárdával dolgozik egy elektromos gépkocsi kifejlesztésén egy titkos kaliforniai helyszínen. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója egy évvel ezelőtt indította útjára a Titan kódnevű fejlesztési projektet, amelyet Steve Zadesky irányít, aki részt vett az iPod és az iPhone fejlesztésében és a Ford autógyárnál is dolgozott.

A The Guardian most a birtokába került dokumentumokra hivatkozva arról számolt be, hogy a társaság tesztpályákat keres az új járműveinek. Az Apple munkatársai már találkoztak a kaliforniai GoMentum Station üzemeltetőivel és a meglévő pályák lehetséges használatával kapcsolatban érdeklődtek náluk. A tesztterület illetékeseit többek között Frank Fearon mérnök kérdezte a helyi viszonyokról.

A korábbi tengerészeti támaszpont jelenleg az önállóan közlekedő gépkocsik tesztelési központjának számít. A GoMentum Station elzárt terület, amelyet jelenleg is az amerikai fegyveres erők őriznek. Saját adatai alapján ez a világ jelenlegi legnagyobb és legbiztonságosabb tesztterepe kifejezetten a robotautók számára. A rendszeres használók között van a Mercedes Benz és Honda. Érdekesség, hogy Tim Cook, az Apple vezérigazgatója az elmúlt hónapokban számos autógyártó képviselőjével találkozott. A Mercedes Benznél éppúgy megjelent, mint a Fiat Chryslernél és a BMW-nél. A dokumentumokból ismertté vált az is, hogy a Titan projekt sokkal előrébb tart, mint azt sokan gondolták.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Garou #3
    Hat az fix, hogy nem neked, illetve az atlag magyarnak fejlesztenek. Ellenben a nagy nyugati agglomeraciokban naponta orakat az uton tolto, tobbnyire dugoban veszteglo tomegek venni fogjak. Ez nem auto lesz elsosorban, hanem egy szolgaltatas, hogy azt az x orat naponta ne az autoban bambulva vesztegesd el, hanem olvashass, dolgozhass a laptopodon, vagy nezhess egy filmet, stb. Ahol a tomegkozlekedes sincs normalisan megoldva, ott ez egy idealis hasznalati targy lesz. Autokazni meg ki lehet vinni a regi vasat hetvegente, akinek igenye van ra.
  • Macropus Rufus #2
    ez is azt az Apple elvet követi, hogy ami nincs a kocsiban az nem is kell a felhasználójának? :D
  • NEXUS6 #1
    Helyes, az Apple építsen csak saját gépjárművet Tim B. Cock számára.
    Mi nekünk jó az is, ami most van a piacon.
    ;)