Alex

A Samsung bemutatta a 7 collos Galaxy Tab 3-mat

A dél-koreai gyártó táblagépének harmadik változata erős riválisok, az Apple Mini, a Google Nexus és az Amazon Kindle Fire dominálta környezetbe érkezik. Sikere csak az árától függ.

A Samsung közleménye főképp a teljesítményemelkedést emeli ki, amivel megpróbálják elfedni legnagyobb hátrányát, a mindössze 1024 x 600 pixeles felbontást. (Ettől még képes 1080p HD videólejátszásra.) A cég a kinézetre leginkább a Note sorozatra hasonlító egy centi vastag eszköz hordozhatóságát hangsúlyozza, mivel a nagyon könnyű, alig 302 grammos Tab 3 egy kézzel is könnyen fogható, például akár utazás közben is olvashatunk rajta. Műszaki paraméterei szinte megegyeznek a Galaxy Tab 2-vel: kétmagos processzora 1,2 GHz-es, memóriája 1 GB, tárhelye 8 vagy 16 GB lehet, ami akár 64 GB-os microSD memóriakártyával is bővíthető. Három megapixeles hátlapi, és 1,3-mas előlapi kamerát raktak rá, operációs rendszere természetesen az Android (4.1.2 Jelly Bean).


Csak vezetéknélküli, és Wi-Fi/3G verzióban is kapható lesz, előbbi jövő hónaptól, utóbbi júniusban kerül a boltokba, a hazai képviselet szerint Magyarországon a "második negyedév végétől" lesz elérhető. Árát egyelőre nem tették közzé.

Mint a fentiekből látható, hardveres szempontból akár tavaly, vagy akár két évvel ezelőtt is megjelenhetett volna (nincs benne LTE, Android verziója sem a legújabb) és semmiben nem különbözik a többi hasonló Androidos táblától, ráadásul házon belüli konkurencia is több akad, gondoljunk csak a Tab 2 10.1-re vagy a négymagos, 1280×800 képpontos 8.0-ra. Ennélfogva elterjedtsége csak attól függ, hogy az óriáscég mekkora szeletet akar kihasítani a piacból, és mennyire akar versenyezni az olcsó kínai tucatmodellekkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)