Szekeres Viktor

Már csak ez a 10 film kaphatja meg a vizuális effekt-Oscart

Egy szakemberekből álló gárda tíz filmre szűkítette az idei év legjobb vizuális effektjeiért odaítélendő Oscar-díjért harca szálló filmek listáját. Akadnak meglepetések is.

A szokásoknak megfelelően már jó előre kihirdették, hogy mely filmek jöhetnek szóba lehetséges nyertesként a jövő évei Oscar-díjátadó legjobb vizuális effekt-kategóriájában. Mindez azért történik, mert a jelölésre, illetve a nyertes kiválasztására másképp kerül sor, mint a többi kategória esetében. Előbb ugyanis egy erre az alkalomra összeállított montázs segítségével egy szakemberekből álló csoport állapítja meg, hogy mely filmek jöhetnek szóba, majd a 10-es listát szűkítik le 5 jelöltre, melyre már többen szavazhatnak.


Az idei filmek közül a vizuális Oscarra természetesen a legnagyobb esélyes az év leglátványosabb filmjeként számon tartott Pí élete, de ahogy A majmok bolygója: Lázadás sem nyert tavaly A leleményes Hugó ellenében, így lehet, hogy ismét meglepetés fog születni. Ang Lee filmje mellett természetesen bekerültek a "legjobb tízbe" az év sikerfilmjei, például A bosszúállók, A sötét lovag: Felemelkedés, illetve a leendő sikervárományos A hobbit: Váratlan utazás. Ugyancsak kapott jelölést A csodálatos pókember, a John Carter, a 007 - Skyfall és persze a Felhőatlasz is. A maradék két kiadó hely a Promtheusnek és a Hófehér és a vadásznak jutott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!