Szekeres Viktor

Az idei első félév 75 legjobb filmje

Bár általában csak év végén szoktunk összegezni, már most megjelentek a fél éves listák, hiszen az idei filmkínálat szokás szerint igen gazdag, s a pár száz címből könnyedén ki lehet választani 75 jól sikerültet.

Hány remekül sikerült új filmet láttál már idén?
  • Még egyet sem.
  • 25 alatt.
  • 25-40-et.
  • Nagyjából 50 körül lehet ez a szám.
A 2012-es filmkínálattal kapcsolatban egyelőre nem nagyon lehet okunk panaszra, hiszen Amerikában és itthon is mutattak be bőven jó filmet a mozik. A jól, illetve remekül sikerült hollywoodi alkotások egy része sajnos nem ér el a hazai mozikba, de DVD-n azért megjelenik a többségük, például nemsokára a Ház az erdő mélyén is. Az olyan remek filmeket, mint a Holdfény királyság, Fejvadászok, Martha Marcy May Marlene, Suszter, Szabó, Baka, Kém, Ördögsziget, Beszélnünk kell Kevinről, Utódok, A némafilmes, A szégyentelen, A bűn hálójában, Tirannoszaurusz, Warrior - A végső menet, Lazacfogás Jemenben, Csak a szél, Oslo, augusztus már mi is láthattuk idén moziban.


Azonban az idei év legjobbjai, ahogy az általában lenni szokott, nem Hollywoodból kerülnek ki, hanem Európából és/vagy Ázsiából. Sajnos ezen filmek többsége egyelőre természetesen még csak a filmfesztiválokat járja, így például a Szerelem, a Holy Motors, a De rouille et d'osm a Beasts of The Southern Wild vagy a Jagten itthoni mozis premierjére még várnunk kell, de abban bízhatunk, hogy mindegyiket láthatunk. De aki már előre szeretne felvésni magának pár címet, hogy ne kelljen azt mondania, hogy nem látott 2012-ben jó filmeket, annak ajánljuk mankónak Boogieman 2012-es premierekből 75-ös listáját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GyaxyBoy #1
    Az oldal mennyire hozza ki elsőnek úgy relatív ténylegesen a jó filmeket?
    (http://boogiemansalltimeclassix.com)