Napi Online

Lemondott az Intel vezérigazgatója

Paul Otellini, az Intel vezérigazgatója májusban átadja helyét utódának, akiről jelenleg csak annyit tudni, hogy a világ legnagyobb chipgyártójának menedzsmentjéből is kiválaszthatják vagy a cégen kívülről is leigazolhatják.

A 62 éves menedzser 38 évet húzott le az Intelnél, a vezérigazgatói posztot az elmúlt nyolc évben töltötte be. Ezen idő alatt óriásit fordult a számítástechnika világa: 2005-ben megingathatatlannak látszott az asztali és a hordozható pc-k uralma, amelyek nagy részébe az Intel szállította a mikroprocesszorokat, ám az okos telefonok és a táblaszámítógépek az elmúlt években visszaszorították a hagyományos komputereket, és ezek legfőbb chipszállítója a brit ARM.

Már a tuti biztosnak kikiáltott Microsoft−Intel szövetség (Wintel) sem a régi: a szoftverfejlesztő Windows programjának új változata az ARM processzoraival is használható. Az Intel igyekezett választ adni az új kihívásra − szövetkezett például a Google tulajdonában lévő Motorolával −, ám ez felemás sikert hozott. Ugyanakkor a chipek technológiai fejlesztésében továbbra is élen jár a vállalat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!