MTI

Az Intel megvette az Infineon mobiltelefon üzletágát

Az Infineon eladta mobiltelefon áramkör üzletágát, a Wireless Solutions-t az amerikai Intel félvezető áramkör gyártó konszernnek.

A vételár 1,4 milliárd dollár (1,1 milliárd euró) volt, a tranzakciót 2011 első negyedében zárják le - közölte a frankfurti tőzsde DAX indexében is szereplő technológiai vállalat hétfőn. Az Intel közleménye szerint a Wireless Solutions önálló szervezeti egységként működik tovább. Az értékesítésről már hónapok óta folytak a találgatások és a szakértők az Intelt tartották a legvalószínűbb vevőnek.

A hosszú veszteséges szakaszt követően már nyereséges Wireless Solutions 2009-ben mintegy harmadát adta az Infineon forgalmának és egyebek között processzorokat gyárt az Apple iPhone mobiltelefonokhoz. Az akvizíció révén az Intel bővítheti részesedését az okostelefonokhoz szükséges áramkörök piacán, az Infineon pedig fő tevékenységi profiljára, az autóiparban használt áramkörök gyártására összpontosíthat.

Az Infineon autóipari félvezető alkatrész üzletága két magyarországi érdekeltséggel rendelkezik, a Cegléden működő Infineon Technologies Cegléd Kft. és az Infineon Technologies Bipoláris Kft. vállalatokkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!