Ötvös Tibor

Miért is nem lesz Battlefront 3?

A Free Radical vezetője és társalapítója, David Doak egy interjúban elárulta, pontosan milyen körülmények vezettek oda, hogy nem készült el a Star Wars: Battlefront 3.

Elmondása szerint a munkálatok 2006-ban kezdődtek meg és 2008-ig minden rendben is volt, remek kapcsolatot ápoltak a LucasArts-szal - míg egy nap a másik alapító tag, Steve Ellis panaszt nem tett a kiadónál a tarthatatlan időkeretek miatt. Ekkor jöttek rá, hogy a projekt legnagyobb támogatója, Jim Ward már nincs a kiadónál.

Ekkor minden megváltozott. A Free Radical tovább folytatta a munkálatokat, ám a megbeszélések a kiadóval már tárgyalásokká változtak, ahol "pszichopaták és ügyvédek" bombázták őket a különböző ostoba kérdésekkel és kérésekkel. A koronát az tette fel a dologra, mikor fél évig nem fizettek semmit a csapatnak.

"Folyamatosan próbáltuk meggyőzni a kiadó embereit és ugyanakkor egyben tartani a csapatunkat is, akik egyre kevesebb kedvvel vetették bele magukat a munkába. De ez volt a legrosszabb és legkellemetlenebb élményem is egyben. Az álom munkánk egyszer csak rémálommá változott."

Ezt persze nem lehetett sokáig csinálni és végül befejezték a munkát. És semmi esély nincs arra, hogy a LucasArts valaki mással végeztesse el a munkát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Eriongtk #1
    Nagyon sajnálom, mert szerintem jó dolog volt ez a Battlefront. Az ilyenek, mint NFS: run, és társai pedig napvilágot látnak :/