Alex

10.1 hüvelykre hízott a Samsung Galaxy Note

A Samsung bemutatta a Galaxy Note új, 10,1 hüvelykes nagy testvérét, mely azonban méretén kivül alig hoz újdonságot. Magyarországon várhatóan tavasszal lesz kapható.

A Samsung Galaxy Note 10.1 pontosan az, amit a neve is jelent: egy nagyobb képernyős Note. Ugyanúgy 1,4 GHz-es duálmagos processzor van benne, előlapi kamerája szintén 2 megapixeles, a hátoldali viszont 8 helyett csak 3 megapixeles, cserébe ezen már az Android 4.0 Ice Cream Sandwich fut. (Persze erre szintén frissíthető lesz a Note.) Hálózati kapcsolat terén sincs újítás, 21 megabites elméleti letöltésű sebességű HSPA+-hálózatokkal kompatibilis a készülék.


Hogy akkor mégis mi értelme? A cég közleménye szerint nagyobb képernyőn a jegyzetelés, a rajzolás és akár a grafikai munkák is még hatékonyabban végezhetők. Egyszerűbb több alkalmazás egyidejű futtatása, ráadásul a nagyméretű képernyőn weboldalak, videók és az e-Book-ok görgetés és nagyítás nélkül is kényelmesen olvashatók úgy is, hogy közben a felmerülő ötletekről a felhasználók vázlatokat készítenek.


Balra a Galaxy Note 10.1-hez járó toll, jobbra a kisebb Note pálcája. Nagyobb és vastagabb, így kényelmesebb a fogása, és finomabb a nyomásérzékelője

A Samsung figyelembe vette a kistestvérről érkezett kritikákat, a toll vastagabb lett, javítottak az érzékenységén és hátuljára egy "radír" került - azaz a törlés gombra kattintás helyett elég megfordítanunk a tollat és máris kijavíthatjuk a félresikerült írást vagy rajzot. Azonban a bemutatón készült videókat elnézve sem teljesen egyértelmű, hogy vajon azt figyelembe vették-e, hogy az ember szereti letámasztani a kezét írás közben, és míg ez a Note-nál nem volt akkora probléma, addig 10.1-es méretben már elég kényelmetlen folyamatosan a levegőben tartani a kezünket. (Az érintőképernyőnek ugyanis mindegy, hogy az ujjunkkal vagy a tollal érünk hozzá.)


A cég az oktatási piacban is reménykedik, hiszen a Note 10.1-nek a diákok is nagy hasznát vehetik: élőben nézhetik meg a különféle előadásaik videóját, miközben az ott hallottakról jegyzeteket készítenek az S Note alkalmazásban; egyszerre böngészhetnek az interneten, és feljegyezhetik, amit érdekesnek találnak, sőt, e-Book olvasás közben kijegyzetelhetik annak tartalmát a készüléken. A Formula Match funkció pedig kijavítja az S Pennel írt szöveg esetleges hibáit. Képszerkesztésre vágyóknak segítségükre lesz a készülékre előre telepített Adobe Photoshop Touch és az Adobe Ideas, amelyeket kifejezetten az S Pen használatához optimalizáltak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Magiszter #4
    Jah pont egyik nap néztem. Volt valami telefon amit 10-20ezerért el lehetett vinni, de csak akkor volt ennyi ha havi 17ezres csomagra fizettél 2 év hűséggel. Matekoztam kicsit és akkor 430-ra jött ki az eredmény. Hát köszi!
    Jah és abba a 17 ezres csomagba olyan kedvezmények voltak hogy ha egész nap telefonon lógnék munka helyett is akkor se tudnám kimeríteni azokat. Nekem egyenlőre még elég volt a 100 megás mobilnet és 3 havonta az 5000 forintos feltöltés :D
  • asgh #3
    1 ft-ért elvihető akcióban szerintem lesz olyan. Az más kérdés, hogy kb. 500ezret fizet érte 3 év alatt, de ez más termékekkel is így van.
  • Andr0 #2
    ohh ne félj. lesz olyan
  • Magiszter #1
    Ez jó, csak ha a mostani 5,3"-os note 140ezres árára gondolok akkor ez lesz vagy 200ezer. Ki az a majom aki ennyiért megvenné?