MTI

Britek panaszkodtak a dialógusok nélküli Oscar-favoritra

Egy liverpooli mozi nézőit nem hatotta meg A némafilmes című Oscar-gyanús produkció hétvégén elnyert három Golden Globe-díja, és egyéb fesztiválsikerei, visszakérték a pénzüket, mert a filmben nem volt dialógus, és a kép is kisebb volt a megszokottnál.

Michel Hazanavicius francia filmrendező The Artist - A némafilmes című produkciója a hollywoodi némafilmkorszak végén játszódik. Az alkotást kifejezetten azért tervezték kisebb képmérettel, hogy még inkább visszaidézze a némafilmes idők eredeti hangulatát - emlékeztetett a The Daily Telegraph keddi online cikke. Az olyan némafilmes sztárok, mint Buster Keaton, Charlie Chaplin vagy Laurel és Hardy neve manapság is ismerősen cseng, annak dacára, hogy a filmeket ma már számítógépes grafikákkal tömik tele. Egyes kritikusok szerint éppen ezért lehet népszerű a közönség körében A némafilmes című fekete-fehér, párbeszédek nélküli alkotás.


Az egyik liverpooli multiplex nézői közül azonban akadtak, akik meghökkentek a néma produkció láttán, és visszakövetelték a pénzüket. A mozi szóvivője elismerte, hogy néhány nézőnek visszafizették jegy árát. november óta játszott film 12 millió dolláros költségvetését már jócskán behozta, és sikerrel vetítik nemcsak Nagy-Britanniában és Franciaországban, de az Egyesült Államokban is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CaptainRumi #1
    The Artist - A némafilmes???? omfg