Szekeres Viktor

Két mozis alapfilmből terveznek tévésorozatot

Úgy tűnik, hogy egyre népszerűbb dolog lesz (klasszikus) mozifilmből tévésorozatot készíteni. Ezúttal a The Blues Brothers - A blues testvérek és A smaragd románca című filmeket fenyegeti tévéképernyő.

Természetesen előfordul, de még mindig nem túl gyakori, hogy mozifilmekből tévésorozatot tervezzenek, ma azonban pár órán belül két mozifilmes tévésorozat tervéről is lehetett olvasni. Az egyik a The Blues Brothers - A blues testvérek című John Belushi - Dan Aykroyd-filmet dolgozná fel Dan Aykroyd és Judy Belushi forgatókönyve alapján. A sztori itt is Jake-ről is Elwoodról szólna (természetesen más színészekkel), akik apjuk keresésére indulnak. Az 1980-as, később még egy bukott folytatást is megérő komédia újragondolása persze csak akkor kerül a tévéképernyőre, ha megtetszik az alapötlet valamelyik csatornának. (A tervek szerint Dan Aykroyd a pilotban a testvérek felügyelő tisztjének hangját kölcsönözné.)

Ugyancsak tévésorozatot terveznek A smaragd románca című Michael Douglas-kalandfilmből. Az 1984-es mozifilm sztorija iránt az NBC csatorna érdeklődik, s ezt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy már meg is vásárolták Mark Friedman, a The Forgotten című bukott krimisorozat készítőjének forgatókönyv-tervét. Friedmannek az év végéig kell megírnia a pilot szkriptjét, melyet Shawn Levy forgathat majd le rendezőként. (Ez a terv természetesen nincs kapcsolatban A smaragd románcából tervezett mozis feldolgozással.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kiralysanyi #1
    "A blues testvérek és A smaragd románca című filmeket fenyegeti tévéképernyő."

    Összehasonlítva a mostani mozifilmek élvezhetőségét a tévésorozatokkal, szerintem sokkal jobban járunk egy sorival, mint egy mozis remake-el.