Alex

Ingyenes magyar nyelvű diktálóprogram IOS-re

Az iPhone-ra, iPod Touchra és iPadre kifejlesztett Dragon Dictation és Dragon Search alkalmazások magyar nyelvi támogatással is megjelentek.

A Nuance Communications szoftvere az oroszországi és lengyelországi debütálás után ért el hozzánk, az említetteknél az alkalmazások az első, illetve harmadik helyet érték el az App Store ingyenes programjai között. A sajtótájékoztatót Dr. Reszler Ákos, a Nuance - Recognita Zrt. vezérigazgatója tartotta, akinek közlése szerint a szoftverrel bárki gyorsan és egyszerűen, a gépelési sebességnél akár ötször gyorsabban tud SMS-üzeneteket, e-maileket, közösségi hálózati bejegyzéseket, mobilnetes kereséseket és egyéb szövegeket diktálni.


A Dragon Dictation iOS 4 rendszeren fut. A szoftver indítása után a középen megjelenő ábrát megnyomva máris rögzíthetjük mondanivalónkat, és a felugró eszköztáron megjelenő alkalmazás-ikonokkal dönthetjük el, hogy a szöveget e-mailben vagy SMS-ben elküldjük, illetve a Facebookon vagy a Twitteren kiposztoljuk, esetleg szimplán rögzítjük. Az automatikus mentés megőrzi a bediktált szöveget, ha a felhasználó egy beérkező telefonhívás miatt megszakítja a diktálást. Természetesen keresni is lehet, habár a szoftver nem olyan okos, mint az iPhone 4S nagy újítása, a Siri, azaz szövegértelmezést nem végez. A kereső kifejezés bemondása után az alkalmazás egyszerűen több forrásból listázza az eredményeket, a Google, Yahoo!, Twitter, iTunes, Wikipedia és YouTube találatokat láthatjuk.


Az egykoron a képfeldolgozás területén akív cég szerint hamarosan a hang lesz a legnépszerűbb mobil kommunikációs felület, ezért nyergeltek át erre a szegmensre. A profilváltás fényesen sikerült, látványosan felfelé futó árbevételi görbéket láthattunk, és a Budapesten 120 alkalmazottat foglalkoztató cég létszáma is dinamikusan nő: tavaly 50, idén már 30 új munkatársat szerződtettek. A Dragon Dictation és a Dragon Search ingyenesen elérhető a magyar Apple App Store-ban, mellyel a cég kettős célt akar elérni. Egyrészt így demonstrálják, hogy szofverük működőképes, másrészt a felhasználói visszajelzések, javítások alapján tökéletesítik programjukat.


Paranoiásoknak mindenesetre nem ajánlott, hiszen a szoftver a diktáláskor rögzített adatokat egy amerikai szerverre továbbítja, azaz a szöveges átírás a felhőben történik. Ezáltal biztosítják a javítást is, azaz a felhasználók tömegei maguk pontosítják a rendszert: a sokszor, sok ember által visszajavított elszólásokat idővel módosítják. Pénzt csak a nagyvállalati eladásokból, ügyfélszolgálatok, telefonközpontok működtetőitől szednének, illetve a technológiájukra ráépülő alkalmazások fejlesztőitől, de ott is csak kiemelkedő, 500 000-es letöltésszám felett, az alatt ingyenes számukra is.

A szoftver több, mint 25 országban és nyelven érhető el, bárki könnyen válthat a támogatott nyelvekre (amerikai angol, brit és ausztrál angol, német, európai és kanadai francia, olasz, amerikai és európai spanyol, japán, mandarin kínai, tajvani mandarin, kantoni, koreai, holland, norvég, svéd, orosz, európai portugál, lengyel, dán, brazíliai portugál, finn és magyar.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pjke #9
    Nincs ehhez hasonló program win 7-re?
  • Cat #8
  • pcjoe #7
    Letoltottem. (UK store)
    Vazze! Ez k@rva jo!!! Diktalas utan csak egy-két helyen kell javitani.
  • passatgt #6
    egyelőre csak az usa boltban van, ha jól tudom, holnap lesz elérhető a magyarban is
  • tomboy013 #5
    Wp7.5-re is jöhetne egy ilyen.
  • globint #4
    Ez talán jó webcím: http://www.nuancemobilelife.com/
  • bigjoe #3
    Én sem találom.. :-(
  • Annorax #2
    Nincs ilyen az App Store-ban! :/
  • anubys1984 #1
    A Dragon Dictate megvan mac-re, bízom benne, hogy az is megkapja magyar nyelvi támogatást.